Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi drogosok azért vagyunk...

Mi drogosok azért vagyunk elítélve a társadalom által - mert rendszerint a könnyebb utat választjuk?

Figyelt kérdés

Az élet problémák tengere - szenvedések láncolata - amiben küszködni, harcolni, és próbálkozni kellene.

Aki úgy dönt hogy inkább x-y szert használ azért hogy MA jobb legyen neki - az sokak szemében el van ítélve.

Pedig ez látszólag csak a könnyebb út, hiszen hosszabb távon ezen döntések miatt később jórészt szenvedés lesz az élete.

Mégis a változtatás ilyen esetben jóval nehezebb, mint az átlag embernek egy adott színvonalon tartania magát.

Hiszen a hosszú távú célokért tudatosan építkezni kéne, és ez egy teljesen új életfelfogást igényelne.

Ha valaki így inkább bevállalja azt hogy tiszta szívás az élete, és inkább a pillanatnyi boldogságoknak él - azt a külvilág nehezen veszi be.

Pedig ez a könnyebbik út.

Persze ez az életmód senkinek sem jó, és nagyrészt mindenkinek szenvedést okoz - mégis az univerzum biztosítja ezt az utat. Ezt a menekülést az élet elől.

Ráadásul a másik út sokkal nehezebb.

Ha valaki inkább tudatosan tovább menekül (mert jobban fél az élettől - mint a haláltól) az mit tehet azért hogy csökkentse a környezetére mért szenvedést?

Mit tehet hogy elfogadják a döntését?

2020. dec. 8. 16:07
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Én a könnyebbik utat választom. Olyan vagyok mint a víz. Mindig a lehető legegyszerűbb döntést hozom meg. Ha kiburítanak akkor a lejtő felé folyok. Nem fogok semmit senkire. A világ így működik ahogy - én meg így működök ahogy. Ezzel szenvedés teremtődik. De így a legegyszerűbb. Egyszer majd csak vége lesz. Egy kis szerencsével nem is olyan soká..
2020. dec. 8. 17:35
 12/25 anonim ***** válasza:
68%

Nem, hanem mert lassú öngyilkosok. És a segítség helyett abba fordulnak minden nap, ami mélyíti a problémát.

A drogok gyógyszerek, de nem úgy, hogy orvosi utasítás nélkül, diagnózis nélkül, nyomjuk magunkba, mit sem törődve semmivel. Aki drogozik, és nem fordul segítséghez miután tudja, hogy baj van, az hülye. Az ilyennel mit kezdjenek az emberek? Oké persze, nem rossz emberek általában, de mégis mit vársz? Tapsot? Szerintem elég ember mondta már, hogy segítséget kell kérni ilyenkor. Az a drogos, aki mindig kifogásokat keresgél, hogy tovább nyomhassa, az nem érdemel megértést, csak az dialektológustól.

2020. dec. 8. 19:53
 13/25 anonim ***** válasza:
68%
*addiktológustól, csak a telefon átjavította
2020. dec. 8. 19:53
 14/25 anonim ***** válasza:
75%

Jah és nem mellesleg tipikus narkós dumát nyomsz. Felesleges itt párhuzamot állítani a fizika törvényeivel, meg a gyarló viselkedéseddel.

Te nem egy folyó vagy, hanem hülye. A kettő között hatalmas a különbség. A víz segíti az életet, te azt megölöd. Érzed ugye?

2020. dec. 8. 19:54
 15/25 A kérdező kommentje:
Nem fogok segítséget kérni más emberektől az biztos. Utálom az embereket. Engem mindig csak bántottak. 1-2 kivételt leszámítva sose volt mellettem senki. Biztos, majd idegenektől fogok segítséget kérni. Bevállalok inkább mindent ami nekem jár. Elvállalom a büntetést a cselekedeteimért. Egyébként sem vagyok jó semmire az ég világon ebben az életben. Már majdnem sikerült rá felkészülnöm hogy meghalok. Igazából erre előbb felkészülök, mint bármilyen csoportterápiára.
2020. dec. 8. 20:06
 16/25 A kérdező kommentje:
Ja és nem azzal van a baj hogy én még drogozni akarok. Mert nem akarok! Viszont nem akarok más emberektől se segítséget kérni. Ha egyedül nem lehet ezt megoldani, akkor nem szégyen számomra a halál.
2020. dec. 8. 20:08
 17/25 anonim ***** válasza:
53%

16

Bla bla bla

Tipikus drogos rizsa.

2020. dec. 8. 20:15
 18/25 A kérdező kommentje:
Majd a jó Isten eldönti hogy igazam volt-e. Vagy csak tényleg becsaptam önmagam.
2020. dec. 8. 20:33
 19/25 anonim ***** válasza:
77%
Haver, én nem ítéllek el.. van az a helyzet, amikor az ember annyira utálja már magát, annyira nem lát semmi kiutat, hogy inkább ezt az utat választja, csak érezzen néha egy kis boldogságot mint a normális emberek. Nem arról van szó, hogy ne lenne egy ilyen embernek akaratereje. Csak éppen már teljesen belefásult, hogy mindig küzdött és akarta, mégsem tud egyről a kettőre jutni. Úgy tűnik ebben a helyzetben, hogy nincs már értelme semmivel sem próbálkozni vagy segítséget kérni, úgysem lesz neki soha semmitől sem jobb. Ez nem a lustaságról vagy akaraterőhiányról szól, ez egy kóros, beszűkült tudatállapot, amiből nagyon nehéz önerőből kitörni.
2020. dec. 8. 23:06
 20/25 A kérdező kommentje:
Nemrég sikerült 1 hétig tisztának maradnom. Szóval nincs itt semmi lehetetlen.
2020. dec. 9. 04:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!