Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az egész életemet szorongva...

Az egész életemet szorongva fogom leélni? 18/F

Figyelt kérdés

Néha annyira irigy vagyok másokra..Leginkább azokra akik gondolkodás nélkül élik az életüket, a külvilággal. Én a napom nagyrészét a saját elmémmel töltöm, és mintha belennék zárva egy börtönbe.. Persze tudom, mindennél van rosszabb..

Körülbelül 13éves koromig semmi gondom nem volt a mentális egeszségemmel. 13éves koromban jött ki egy pánikbetegség, ami kb 15éves koromra el is múlt gyógyszeres kúra segítségével.kb 15-16éves korom között viszonylag egész jól voltam mentálisan. A pánikbetegség már gyakorlatilag enyhült, mondhatni elmúlt, de már szorongok.. Minden miatt, ami nem a napi rutinom része. Egy kitérő mondjuk bárhova ahova nem terveztem, már erős izgulást vállt ki belőlem. Rétegek mindentől. A betegségektől, stb. Erősen hipochonder vagyok, már minden betegségem volt fejben, jelenleg úgy érzem hererákom van. Egyszerűen túl sokat gondolkodom magamba, agyalok.. Rettegek a jövőtől, féltem a családtagjaimat..Nagyon gyakran jut eszembe maga a halál.Kényszergondolataim vannak. (Pl nem mondom el 3x magamban azt a szót, akkor XY fog történni a családommal, ilyen babona féleségek). Érdekes hogy 13 évesen is volt egy "barátnőm" és 16 évesen is, tudom gyerekkori szerelem, de ahogy ezek végetértek, úgy jöttek elő a mentális problémáim is. Most újra felkéne majd keresnem egy pszchiatert?

2020. dec. 8. 00:26
1 2
 11/12 anonim válasza:
Amúgy nekem is voltak meg még vannak is túlagyalos dolgaim. Mára már szinte majdhogynem nullára csökkent. Igazából ezek a szorongások fiatal korban nagymértékben a szülők miatt van es ezen ha nem változtat az ember viszi tovább felnőtt korára ott meg csak még rosszabb lesz. Nekem a mérgező szülők című könyv sokat segített felismerni magamban a problémák gyökerét. Úgy, hogy elköltöztem otthonról saját egzisztenciát alakítottam ki es nagyon minimális kapcsolat tartás a szülőkkel elég jó gyógymódnak bizonyult. Persze még most is van, hogy 1-2 gyerekoromból bent ragadt szarság megnehezíti az életem, de próbálok figyelni rá es elébe menni a problémáknak.
2020. dec. 8. 02:28
 12/12 róbert dávid ***** válasza:
Nem fogod én 29 vagyok és még mindig szorongok rendszeresen
2020. dec. 9. 06:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!