Lehetek egyszerre bipoláris és borderline?
Bipoláris zavarral diagnosztizáltak, de néha úgy érzem, hogy nem biztos, hogy ez így van. Bár tény és való, hogy amiket meséltem a pszichiáternek és ami alapján így diagnosztizált, azok mind igazak voltak. De mellette vannak más tünetek is, amik szerintem nem a bipoláris zavar tünetei. Nem vagyok benne biztos, hogy borderline, mert annyira nem ástam bele magam a témába, de az lehetséges, hogy valakinek mindkettő legyen?
Természetesen elmesélem majd ezt részletesebben a pszichiáteremnek, de addig is érdekelne mások véleménye.
Lehetséges.
Mindenképp konzultálj orvossal, ha így érzed.
Ezeknek a személyiségzavaroknak mind van kapcsolódása màs személyiségzavarokkal. Általában mindenkinek a problémája átfedéseket tartalmaz egy másikhoz. A pontos diagnózist még szakembereknek is nehéz felállítani.
Nagyon fontos lenne a gyökerét megtalálni, hogy mi történt veled a gyerekkorodban, ami a problémákat kialakította. Legalább annyira fontos, mint a diagnózis, vagy lehet, hogy még fontosabb.
Hiszen a probléma az csak okozata valaminek, a következmény.
Nem teljesen értelek utolsó... A bipoláris zavar az nem személyiség zavar.
Egyébként igen, lehetsz mind a kettő, én is ismerek ilyen embert.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!