Valószínűsíthető borderline személyiségzavar - pszichológus/pszichiáter ajánlás?
Sziasztok. Több éve van egy sejtésem, hogy borderline személyiségzavarom van. Nagyjából 4-5 éve kezdtem el magammal foglalkozni, belátni és felismerni, hogy nem úgy működök, ahogy "kellene". Elkezdtem neten keresgélni, hogy miért érezhetem gyakran azt amit, miért cselekszem/nem cselekszem úgy, ahogy; önismereti és pszichológiai szakirodalmakat olvastam. Ezközben "találtam rá" a borderline személyiségzavarra is, amelynél egyszerűen magamra ismertem.
Voltak jobb és rosszabb időszakaim is, azonban most jó ideje ismét egy gödörben vagyok és eljutottam odáig, hogy elmenjek szakemberhez. Tudom, hogy nem jó dolog az öndiagnózis, és nem is jelentem ki, hogy borderline személyiségzavarom van, szakemberrel szeretnék beszélni a problémáimról, mert sajnos nem bírok egyedül megbírkózni ezzel.
Ehhez szeretnék segítséget kérni hozzáértőktől, vagy hasonló személyiségzavarban szenvedő emberektől, hogy tudnátok-e ajánlani pszichológust/pszichiátert a témában? Egyáltalán mi a módja ennek, először pszochológusi beszélgetés, vagy egyből pszichiáter, mit ajánlotok? Természetesen ott a google tudom, de itt rengeteg építő jellegű kommentet olvastam a témában, így hátha tudtok jó ötettel szolgálni. Sokat olvastam a témában, TB alapon nem mennék el, inkább spórolok és valódi, szakmáját hivatásszerűen végző, valóban segíteni tudó és szándékozó szakember(ek)hez mennék.
Tudom, hogy a kérdésemben nem részleteztem, hogy miért valószínűsíthető nálam ez a személyiségzavar, ha kíváncsiak vagytok szívesen kifejtem, tényleg nem csak légből kapott a dolog és nem bírom már egyedül. Szeretnék foglalkozni a problémáimmal és normális életet élni egyszer, de ehhez segítséget kell kérnem.
Köszönöm ha elolvastad és hozzáadsz valamit építő jellegűt :)
27F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!