Függő vagyok, szükségem van külső segitségre?
Szerencsejáték függő vagyok , nyilt titok, és nagyon küzdök vele.
Képes vagyok 1 nap alatt eljátszani a teljes fizetésem tippmixen.
Nem számit ha nyerek nyilván jobb kedvem van de 1-2 nap és ugyan úgy elkbukom és ez megy már 19 éves korom óta (most 32 vagyok).
Lakhatást is épp hogy tudom fizetni mert képes vagyok sokszor abba a pénzbe is belenyúlni hátha megduplázom és hasonló hülyeségek...
Egyedül a munka az ami mindig jól megy és nincs kihatással mert folyamatosan dolgozok. Külső szem nem nagyon veszi észre hogy mekkora mentális problémával küzdök és én magam be is látom ezt, többször probáltam sikertelenül leállni 1-1 napra sikerült csak.
Most viszont valami megváltozott, 1 hónapja nem játszok (igaz a érzés bennem van) de elkezdtem tervezgetni , lefektettem pénzfélrerakási terveket és célokat amiket meg akarok valósitani, és csak ez az ami miatt tartom magam mert amennyire bennem van a kényszer úgy ott van az a hihetettlen jó érzés is hogy elkezdtem előre lépni még ha ez kis lépés is de a tervem felé megyek.
Úgy érzem hogy most ez más ennek az időnek a töredékét sem birtam és jelenleg is 20% vágy 80% tartás van bennem azaz nem fogok játszani legalábbis most igy látom.
Mentális problémával küzdök és ezt belátom (mindenről én tehetek) és ezt el is fogadom.
Mit tegyek, probáljak megbirkózni egyedül mert az jobb, vagy kérjek segitséget?
Az biztos hogy 1 hónap alatt még ha hülyén hangzik is de büszkén sétálok az utcán amikor a hosszú utat teszem a munkahely felé mert érzem hogy ez nagyon jó érzés és belül "tisztább" vagyok.
Volt egy munkatársam, aki bő 10 évvel ezelőtt nyert néhány milliót totón (van ilyen? nem értek hozzá), és azóta is a szerencsejátékok rabja. Szeretné újra átélni azt az érzést, nyilván sikertelenül. Amit feltud mutatni az dugába dőlt kapcsolatok garmadája, munkahelyváltások évente, és jelenleg is anyukájával él, közel 50 évesen.
Szerintem ez elég elrettentő jövőkép. Könnyen beszélek, mert nincsenek addikcióim, de én azt az elvet képviselem, hogy vagy teljesen abbahagyod, vagy nem. Lehet tervezni a leszokást, fokozatosan kevesebbet játszani, de az eredmény egy végtelenbe elnyújtott görbe lesz.
Nem kell mást tenned, csak letörlöd a tippmix profilod és nem adsz fel több szelvényt. Ennyi. Keress magadnak valami hobbit amit szeretettel csinálsz és amibe lehet pumpálni a pénzt, vagy legalábbis legyenek célkitűzéseid. Lakás, autó, motorcsónak.. bármi. A lényeg, hogy sajnáld feladni a szelvényt, mert tudod, hogy azt a pénzt máshonnan mozgatod el.
Minden elismerésem a Tiéd. Nem tudom mivel jár az ilyesfajta 'betegség', de gondolom iszonyatos nagy akaraterő kell a leküzdéséhez. Kívánom sikeresen járd végig a kitűzött utat.
Ha úgy érzed kérj segítséget, az sohasem szégyen. Minél többen támogatnak sikered elérésében annál jobb.
Úgy gondolom még fogod tudni állni!
Esetleg amikor késztetést érzel nem segítene ha olyan játékot, sportot űznél, ami picit adrenalin löketet ad?
Olyankor kellene lefoglalnod magad bármivel, ami hasznos.
A páromnak segítettem.
Nagyon sokat veszekedtünk, mert minden pénzét a kaszinóba vitte. Most online játszik, de ingyenes játékokon. Semmi pénzt nem tesz rá. Zavar, de jobb, hogy itthon mellettem játszik, és tudom, hogy megmarad a pénzünk is.
Kitartást, és megcsinálod, nem lesz könnyű, legyenek céljaid, család (?), s higyj magadban!
A függőség sajnos az egyik legaljasabb betegség. Kigyógyulni belőle nem lehet, maximum "tünetmentes" lehetsz.
Én más dolgoktól függtem, sok visszaesés és szörnyű pofára esés kellett ahhoz, hogy úgy érezzem, többet tényleg nem akarom ezt csinálni tovább.
Ha te akarod hogy ez ne menjen tovább, egyszer csak sikerülni fog. Segítséget kérni nem ciki, bár oda is eljutni nehéz, hogy valaki segítséget kérjen. Vannak segélyszervezetek, fórumok, angol nyelvű fórumok ( [link] ) amit érdemes lehet tanulmányozni, sok felismerésre jöhetsz rá, ami segíthet később.
Ismerek konkrétan szerencsejáték függőt, neki annyi "szerencséje" volt, hogy kaszinózott, ahonnan kitilthatta magát, saját kérésre. (Után online próbálkozott, de azóta abbahagyta ezt is.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!