Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem értem mi történik velem?

Nem értem mi történik velem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Idén június óta kezelnek paranoid skizofréniával, szorongásos zavarral. Szedek rá Xanaxot, Frontint, Akinetont, Ripedont. Az lenne a problémam, hogy olyan nehezen gondolkodom, egyfolytában félelmet érzek, mindenre amire gondolok félelemmel tölt el és még előfordulnak memória problémák is. Fura érzésem van a tarkómban, olyan tompa. Még szüleimmel élek és rengteget segitek itthon de az idő nagy részében csak fekszek mert nincs kedvem semmit csinálni. Másnak is voltak hasonló tünetei? Esetleg tudtok tanácsot adni?

2020. nov. 26. 18:02
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Nekem a sógorom skizofréniás, nem tudom, mit szed, de ő is a nap nagy részében csak fekszik, meg néha elmegy sétálni. És nála ez már évek óta tart, és nem is lett jobb, de amúgy meg nem is nagyon hajlandó semmit csinálni, régebben, mikor még ki lehetett mozdítani, jobb volt. Szerintem nálad is lehet, jobb lesz, ha egy kicsit megpróbálsz erőt venni magadon és tenni-venni. Esetleg csoportterápia félére nem gondoltál? Biztos segítene, ha ki tudnád beszélni a gondjaidat hasonló betegséggel küzdőkkel.
2020. nov. 26. 18:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Az a baj nehéz olyan embert találni aki beismeri, hogy ilyen problémája van de lehet csak rossz helyen keresem őket. Az a bajom, hogy nem tudom irányitani a gondolataimat. Gondolok valamire és a végére ilyen tök hülyeség lesz a gondolatból. Folyton pörög az agyam ezeken a hülyeségeken. Olyan is van, hogy gondolok egy szóra és utána még egy szóra. Pl madár, tojás, fa stb... Nem tudok tisztán gondolkodni. /:
2020. nov. 28. 14:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A madár, tojás, fa például egy asszociációs játéknak is elmehet. Lehet, hogy neked az agyad automatikus játszik ilyeneket.

Orvosnál kellene érdeklődnöd, milyen lehetőségek vannak csoportterápiára, mert egészen biztosan léteznek ilyenek. Csak a sógorom nem volt hajlandó járni. :( A szülei meg mindent ráhagytak.

2020. nov. 28. 15:12
 4/8 Angel3000 ***** válasza:
100%
Szia! Kèrjed orvosod segitsègèt, hogy bekerûljèl egy ônsegitô kôrbe. Fontos lenne, mert sokat tudna segiteni Neked, hogy jobb legyen az èletminôsèged! Minden jót!
2020. nov. 29. 11:41
 5/8 A kérdező kommentje:
Voltam 6 hetet Kisbéren. Ott van ilyen rehabilitációs központ. Különböző feladatokat kellett megoldani csoportban vagy egyedül. A 6 hét végére azt éreztem, hogy nem segitett. Folyton az a problémám, hogy az agyam jár értelmetlen dolgokon és alig tudom kifejezni magam. Illetve kevés empátiát éreztem mások problémáját hallgatva. Nem tudok tisztán gondolkodni. Már csak gyógyszereket szedek, de nem sokat segítettek, hogy legalább a tüneteket enyhítsék.
2020. nov. 29. 12:01
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem a problémád sem 6 hét alatt alakult ki, tehát nem reális azt várni, hogy 6 hét alatt majd hű de sokat fog segíteni, ehhez hosszabb idő, és megfelelő hozzáállás is kell. Ha úgy mész oda, hogy na hát ez úgyse fog nekem segíteni, magad alatt vágod a fát. A gyógyszerektől önmagukban tutira ne várj csodát, mert többet kell tenni attól magunkért, mint bogyókat bekapkodni.

Én például gerincbeteg vagyok relatív fiatalon. Sok mindent kipróbáltam, mire rátaláltam arra a terapeutára és terápiára, ami bevált, és annak is csak igazán 3 hónap elteltével kezdtem érezni jelentősebben a hatását. Én is szedegethettem volna csak fájdalomcsillapító bogyókat persze, de nem ezt választottam, pedig sajnáltam ám magam rendesen...

2020. nov. 29. 16:43
 7/8 mittudomen721 ***** válasza:
0%
Hallgas zenet az segit kiuriteni a fejed. Sok sok zenet
2020. nov. 30. 08:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Beszélj az orvosoddal, nagy eséllyel be kéne állítani a gyógyszereidezlt
2020. dec. 6. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!