Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Alkoholista vagyok,eldöntöttem...

Alkoholista vagyok,eldöntöttem,hogy holnaptól nem iszok,hogyan kezdjem el?

Figyelt kérdés
Régóta piázok,elvonási tünetek fognak jelentkezni,hogy győzzem le?

#Alkohol,betegség
2020. nov. 16. 12:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha divat (fiatal alkoholista) vagy, akkor csak tedd le. Ha viszont masszív, több éves gyakorlat van mögötted, akkor orvosi segítség kell, mert az elvonásba belehalhatsz. S ha mégis magad akarod, akkor igyál, de egy ütemterv szerint egyre kevesebbet. 2-3 hónap alatt csökkentsd nullára és kész.
2020. nov. 16. 12:35
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem ha fejben eldöntötted az már fél siker. Családtagom nagyon sokat ivott előtte, neki a háziorvos írt nyugtatót mikor leszokóban volt, nem tudom hogy most ez lehetséges-e még.
2020. nov. 16. 13:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A holnap mindig holnap lesz
2020. nov. 16. 18:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Már elkezdted, eldöntötted, ennyi. Holnaptól ne igyál, az elvonási tünetek pár hét múlva elmúlnak.
2020. nov. 16. 20:47
 5/10 Phoney ***** válasza:
Ennyiből nem tudni, hogy lesznek-e elvonási tünetek. Minden nap iszol? Milyen napszakokban és milyen mennyiséget?
2020. nov. 18. 15:42
 6/10 A kérdező kommentje:
Reggel is iszok már,sört iszok óránkén 1 et.
2020. nov. 18. 15:44
 7/10 Phoney ***** válasza:

Szerintem határeset, de ha este nem rúgsz be még "pluszban" az óránkénti egy sör mellé, akkor nem hiszem, hogy veszélyben vagy. De azt amúgy is észrevennéd már az első napon.

Ha rosszul lennél, akkor beszélj a háziorvossal, léteznek erre nyugtatók, illetve ha végül nem bírod megállni az ivást, akkor valszeg diszulfirámot (pl. Antaethyl) is tud felírni, amit ha reggel beszedsz, akkor nem tudsz ráinni, mert perceken belül rosszul lennél tőle.

A nemiváshoz amúgy túl sok tanácsot szerintem nem lehet adni; annyi a feladat, hogy józan legyél, és elfogadd, hogy most már józan is maradsz, mostantól ez az életed. Azon lehetőleg ne agyalj, hogy „nem iszok”, mert akkor az iváson gondolkodsz a józanság helyett.

2020. nov. 18. 16:10
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2020. nov. 18. 16:14
 9/10 A kérdező kommentje:
Ma nem ittam de 10 ig,tovább nem bírtam ki.
2020. nov. 19. 19:01
 10/10 anonim ***** válasza:
92%
Jól tetted, ha nem hagyod abba az ivást, úgy sokkal könnyebb abbahagyni az ivást.
2020. nov. 19. 22:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!