Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lesz valaha normális életem?

Lesz valaha normális életem?

Figyelt kérdés

Nehéz és szenvedéssel teli gyerekkorom volt. Bántottak testileg és lelkileg. Középiskolában még voltak céljaim, de ezek teljesen eltűntek amint befejeztem.

SEMMI sem érdekel. Egy szakmában, egy hivatásban sem tudom elképzelni magam. Hogy miért? Mert rosszul vagyok a gondolattól, hogy nekem más emberek között, csapatban vagy egyedül kell dolgoznom. Borzalmas. Utálom az emberek közelségét, a beszélgetéseket, a jövőről szőtt értelmetlen és szánalmas álmokat, a kamu jópofizást. Nem érzek szinte semmit, csak haragot és gyűlöletet.

Nem tudom felfogni és alkalmazni a szabályokat az életemben. Ha nincs kedvem dolgozni, nem megyek be. Nem érdekelnek ezek a dolgok.

Esélytelen a változás, jól érzem?

22F.

2020. nov. 10. 17:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

pszichiátria, tündérhegy pl.

volt ismerősöm, aki ugyan nem ilyen dolgok miatt, de romba volt az élete, a lelke, a jövőképe, minden.

fél évig bent feküdt, azóta sokkal jobban és boldogabban él, boldogul.

nyilván nem ez az első megoldás, de egy pszichológus kezdésnek nem ártana.

2020. nov. 10. 17:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem esélytelen, de a változás nem fog magától beköszönteni, ahhoz Te is kellesz. Menj el pszichológushoz, keress célokat és próbálj meg kicsit pozitívabban gondolkozni. Igen, vannak rossz emberek, ez kétségtelen, de vannak jók is, próbálj meg egy kicsit nyitni a világ felé.
2020. nov. 10. 17:35
 3/10 anonim válasza:
81%
Szerintem is érdemes szakemberhez fordulnod. Értelemszerűen nem ő fogja a problémáidat megoldani, ahhoz te kellesz, viszont tud irányt mutatni, segíteni feldolgozni a múltbeli sérelmeket, más perspektívából segít látni a dolgokat. Csak ne erőlködj és adj időt magadnak, ne várj azonnali javulást, sőt az elején tuti rosszabb lesz, de ha nem adod fel, idővel biztos sikerül kilábalnod és "megújulnod" :) A lényeg, hogy ezt NE hagyd annyiban, mert hosszútávon csak rosszabb lesz.
2020. nov. 10. 17:38
 4/10 anonim ***** válasza:
26%
Szeritem meg vannak olyan emberek, akiknek nem való az élet. Nem fog segíteni semmilyen terápia, plane, hogy mar eleve mindeki azzal kezd, hogy mennyire nehéz jo szakembert találni. Hat kössz. Szóval az öngyilkosság határán állok, de meg töltsem azzal az idom, hogy végigjárok 10 “szakembert”. Vannak menthetetlen szerencsétlen emberek, akik genetikailag alkalmatlanok erre a borzalmas életre. Ezen nem fog segíteni semmi.
2020. nov. 10. 17:45
 5/10 anonim válasza:
100%
#4 Tudod, ez fejben dől el. Ha valaki változtatni akar és maradt benne akár egy cseppnyi remény is, akkor nem így fog gondolkodni. Azért, mert te feladtad, nem kell mást is erre buzdítani :)
2020. nov. 10. 17:52
 6/10 anonim ***** válasza:
50%
Tudtam, hogy rögtön kényszeresen le lesz pontozva. :D ezen az oldalon mindenki elmondhatja a véleményét, ez az en személyes véleményem. Es nem, sajnos a klinikai depresszió es a szem.zavar nem fejben dőlnek el. En is változtatni akartam az elmúlt 7 évben, rengeteg amatőr “szakember”, rengeteg hatástalan gyógyszer után elfogadtam, hogy csak egy megoldás van. Nehéz ügy, de az legalább valóban megoldás.
2020. nov. 10. 17:58
 7/10 anonim ***** válasza:

4es, ezerszer voltam már én is depresszív hangulatban és többször gondoltam már én is az öngyilkosságra. De a családom miatt nem tudom meglépni, ha meg már muszáj élnem, akkor mégis csak megpróbálom azt, hogy jó legyen. Tűzök ki magamnak célokat és próbálom észrevenni az apró örömöket az életben.

Másrészt, időnként elgondolkozok azon, hogy vannak akik sokkal rosszabb helyzetben vannak nálam és mégsem akarnak meghalni. Pl. most olvasok egy könyvet Csernobilról, az ott élő emberek sokkal nagyobb tragédiákat éltek át és mégis élnek, küzdenek.

Szar az élet sokszor és a mentális problémák még nehezebbé tudják tenni, de ha az ember negatívan áll mindenhez, akkor még rosszabb lesz.

Egyébként meg ha Te lemondasz a jobb élet reményéről, az a Te gondod, de nem kellene másokat is magaddal rántanod.

2020. nov. 10. 18:03
 8/10 anonim ***** válasza:

Igen. Jól érzed. A jelenlegi állapotodban esélytelen a változás.

Miért? Mert lekorlátoztad teljesen önmagad!

Abból kell kiindulni hogy "középiskolában még voltak céljaid". - Mi lett ezekkel a célokkal?

Igazából külső okokat nevezel meg:

"szenvedéssel teli gyerekkorom volt"

"bántottak testileg és lelkileg"

Aztán talán ez miatt kialakult egyféle szociális fóbia:

"utálom az emberek közelségét, a beszélgetéseket"

stb.

Azt kellene meglátnod hogy a "külső" hatások miatt sodródtál az árral, és hagytad hogy maga alá gyűrjön az élet.

Most meg bezáródtál. Már egyáltalán nem látsz ki abból a helyzetből, amiben vagy.

Ezért írod h:

"Nem érzek szinte semmit, csak haragot és gyűlöletet."

Ez viszont így jó neked?

Az a lényeg hogy ne csapd be önmagad! Merd azt látni hogy te építetted fel a saját falaid, amik mögött most bezáródva, rosszul érzed magad.

És hogy mit lehet tenni?

Vedd vissza az irányítást. Kit érdekel már hogy mi volt régen? Az a lényeg hogy most mi van..

És mi van most? Most lehet utálod a munkát amit végzel. Hát akkor épp itt lenne az ideje magadba nézni, és felkutatni hogy mit szeretnél csinálni hosszú távon?

Mi az amivel el tudod képzelni hogy boldog élted lehet?

Ez lehet bármi, és akármilyen "célt" kitűzhetsz - viszont utána nem árt rálépni a cselekvés útjára. Mert mi mint ember képesek vagyunk olyan célokért küzdeni, amikben valójában hiszünk.

Megvan a lehetőségünk hogy átalakítsuk az életünket! Csak ne hallgassunk az elmére, a belső hangokra - amik egyből azt súgják h "nem lehet".

Nem szabad kifogások mögé bújni - és akkor sikerülhet.

2020. nov. 10. 18:05
 9/10 anonim ***** válasza:
50%

7es, en nem depresszív hangulatban vagyok, hanem a földön fetrengek a fájdalomtól es tepem a hajam.

Rám az nincs hatassal, hogy nézd meg józsit, nincs lába es nincs víz a romos házában. En Józsi helyében már belefojtottam volna magam egy kanálba. Afrikai, indiai éhezők dettó. A magyar kormány által megnyomorított emberek dettó.

Nem vagyunk egyformák. Ott van avicii, 80 millió dollar volt a számláján es 27 évesen megölte magát. Tessék, ennyire különböző az emberi faj.

Meg egyszer elmondom, hogy a kérdező feltett egy nyilvános kérdést, amire barki válaszolhat. Abszolút elmondhatom a véleményem, bármi is az.

2020. nov. 10. 18:15
 10/10 anonim ***** válasza:

Amúgy az a lényeg hogy az életet, meg a külső okokat hiába szapuljuk.

Mert persze nehéz az élet stb, ez így van - de ezzel akármit csinálunk nem tudunk rajta változtatni.

Önmagunkon viszont tudunk! Ha nem azt keressük hogy hogyan nem lehet - akkor állhatunk hozzá úgy - hogy elkezdjük azt keresni hogy hogyan lehet?

A megoldásokat önmagunkban. Hogy mi "mint egyén" mit tehetünk azért hogy jobb legyen a saját életünk?

2020. nov. 10. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!