Hogy tudtok megküzdeni a stresszel?
Szia, en is ilyesmivel kuzdok jelenleg. Felkereshetsz egy pszichologust is, ha ugy erzed, nagyon nem birod mar, de en elmondom, hogy csinalom. A tanulmanyaim soran akadtam ra a mindfulness “szemleletre”, tulajdonkeppen ez tudatos jelenletet jelent, a lenyege az, hogy nem a multon es a jovon ragodsz allandoan, hanem megeled a jelent.
Ezt elerni relaxacios gyakorlatokon keresztul lehet, es nekem tenyleg sokat segitettek. Meg nem vagyok profi a temaban, van tobb ilyen tanfolyam is, amit kesobb el akarok vegezni, hogy jobban megtanulhassam a kulonbozo technikakat, de a neten talalhato ingyenes relaxaciok nekem tenyleg rengeteget segitettek, plusz sokat olvastam es neztem eloadasokat a temaban. Van egy olyan youtube csatorna, hogy “semmelweis mindfulness kozpont”, en az o videoikat hasznalom. Ebben amugy semmi spiritualis humbug nincs, amikben en nem is hiszek, ez tenyleg csak a relaxalasrol, befele figyelesrol, dolgok elengedeserol szol.
Azt kell valami belső úttal (ahogy 1-is írta) letisztáznod magadban, hogy az idegességgel/stresszel nem oldasz meg valójában semmit. Csak magadat "mérgezed" vele feleslegesen.
Ha tudatosult hogy fel kell számolni, akkor még nem árt pl meditációs gyakorlás ahhoz hogy egy rövid időre legyen egy "egység élmény" szerű tapasztalásod. Így idővel láthatóvá válhat hogy - hogyan hozod létre - hogy adsz ilyen reakciót - a külvilágból érkező dolgokra. Ha már látod, akkor pedig ki lehet vonni belőle az energiát..
A kávé meg ha rossz hatással van rád, akkor először csökkentsd az adagokat, és utána állj le vele. Az első 2 hétben lehetnek fejfájások, tompaságok (szóval nem árt fájdalomcsillapítóval felkészülni) de mindenképp érdemes kibírni. Kb 2 hét után helyreáll a szervezet, és ugyanúgy bírni fogod koffein nélkül is. Akkor pedig még az a feszültség is elkerülhető..
Az is lehetséges módszer ha egyszerűen kiteszed magadból.
Tehát amikor észreveszed hogy ideges/stresszes vagy - akkor megszemélyesíted képzeletben. Mondjuk azt gondolod ~ Szia. Te vagy az én stresszem. Stresszió. Mivel Te engem mérgezel belül, ezért nem engedhetem meg neked hogy tovább maradj bennem. Túl kevés volt a lakbér amit eddig fizettél. Ezért most meg kell szakítanunk a kapcsolatot.
Viccesnek tűnhet, de tegyél majd egy próbát. Ha erre így aktuális esetben képes vagy - a feszültség azonnal el fog tűnni.
Küzdeni nem érdemes,több figyelmet kap a számodra stresszt jelentő helyzet mely aktiválódik benned.
Én relaxálok napi 4-szer,felnőtt színezőt használok,biciklizek,foci meccset nézek🙂
Pozitív megerősítéseket hallgatók.
Ajánlom neked You-tube-ról.: Domján László 101 pozitív állítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!