Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a valódi korkép? Az...

Mi lehet a valódi korkép? Az orvosok is csak találgatnának memtális betegségeknél?

Figyelt kérdés
2012ben kerültem először kerületi pszichiatriai gondozoba ekkor vizsgálatokután..f2060(Szkizofrénia szimplex) volt a korképem. Ezek után 2017ben korházba kerültem ahol. F39H0 (Nem-meghatározott hangulat- (affektív) zavar) lett a korkép. Ezután visszamentem a gondozóba ahol F3160 bipoláris affektív zavar lett az újab kórkép. Ezek után 2017ben majdnem fél évet töltöttem el egy rehabilitácios intézetben ahol F2520 Szkizoaffektív zavar kevert típusa lett a legújabb. Majd 2018-2019ben nappali korházba jártam be ahol nem meghatározott személyiség zavar lett a korképem. Jelenleg is pszichiátethez járok, de nem értem, hogyan adhatnak évek alatt ilyen eltérő korképeket? Melyik a valós? A pszichiáterem annyit mondott, hogy összetett....
2020. nov. 2. 18:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Ezek nem igazán eltérőek. Jártál rendszeresen a gondozóba?

Egyrészt, azt hiszem skizoaffektiv lehetsz. Ez paraszt nyelven egy

2020. nov. 2. 18:40
 2/3 anonim ***** válasza:

Szóval egy félig skizo, félig bipolar szerű személyiség zavar.

Na most, a skizofrénnek is van hangulati zavara, a bipoláris is lehet pszichotikus. A tünetek egyébként is átfedőek, engem speciel bipolárisank és borderlinenak hittek 4 évig, pedig én mondtam nekik, hogy ADHD. Na, erre is mondhatnád, hogy úristen, mert ez, ha úgy vesszük 3 teljesen más dolog, de megjelenésében nagyon is hasonló.

A bipo - skizo - skizoaffektiv is hasonló, nem olyan egyszerű ez.

Egyébként amit oda írnak diagnózisnak sokszor ők sem gondolják komolyan, de például egy amisulpridot nem írhatnak fel, csak skizora, ehhez ezt a BNO-t kell beütni. De ettől még segíthet másnak is.

Javaslom a kezelő orvossal tisztázni a helyzetet, nem ajánlatos elveszteni a bizalmat bennük. Te fogod a rövidet húzni, nekik igazából teljesen mindegy

2020. nov. 2. 18:45
 3/3 anonim ***** válasza:

Én 2011-ben kerültem ellátásba

Ez idő alatt:

-drogok és pszichoaktív anyagok okozta dependencia

-dependens személyiségzavar

-disszociális személyiségzavar

-érzelmileg labilis személyiségzavar

-egyéb tartós paranoid delúzív zavar

-egyéb affektív zavar

-bipoláris zavar kevert stádiumban

-kevert szorongásos depressziós zavar

És ez a teljesség igénye nélkül.

Ez a gyógyszer miatt írt kódok, csak orvosváltásnál gáz, mert elviszed az előző papírjaidat, és nem valós előzményeket lát.

2020. nov. 3. 00:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!