Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tudom hogy minden irányítva...

Tudom hogy minden irányítva van, de senki nem hisz nekem, még a szakemberek sem. Kihez lehet ilyenkor fordulni, ha már hozzájuk sem?

Figyelt kérdés
Vagy két lehetőség van, az egyik hogy abszolút mindenki irányítva van, az átlagos életet élő emberek és az extra szerencsés emberek is, vagy csak a magam fajta mentális beteg szerencsétlenek. Mi más magyarázat lenne arra, hogy meghal egy ártatlan ötéves kisgyerek, valaki pedig a halál markából menekül meg? Vagy itt van az én esetem, olyan az életem, mint egy rossz szappanopera. Ennyi véletlen nem történhet.Sajnos hogy kiválasztott vagyok, de a nagyon negatív oldalról. Úgy érzem, amiért én vagyok az egyik olyan ember, aki rájött arra, hogy nincs szabad akarat, egyszerűen irányítva van minden, és bármit teszek velem történnek a kirívóan rossz dolgok. Nyilván mindenki hülyének néz, pedig nem vagyok az, mentális beteg igen. De nem a mentális betegségem miatt gondolom ezt így, ez így van, és a mentális betegségei miatt látom át a dolgokat. Senki nem hisz nekem, a pszichológus is túl racionális, pedig én tudom hogy ez így van. Kihez lehet ezzel fordulni? Mert kezdek megőrülni.
2020. nov. 1. 13:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy mindenki irányítva van, de ha így van, az ellen nem tudunk tenni semmit.
2020. nov. 1. 13:02
 2/10 anonim ***** válasza:
29%
Fordulj az irányítókhoz.
2020. nov. 1. 18:52
 3/10 A kérdező kommentje:
Ha tudnám hogy kik “azok”, Akkor már Isten lennék. De ha te tudod, akkor kérlek világosíts fel.
2020. nov. 1. 18:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Éles Istvánnak van egy könyve erről. A címe : örök körök. Az óra körbe jár. Mindig ugyanazokat a köröket rója le. Regressziós hipnózisban egy elmult életben próbáltak egy esemény félelmét feloldani, amikor az alanyban felvillant egy eljövendő életbeli esemény, amiben szintén elő fog jönni az a multbeli élménye, amiből a szorongása fakad ebben az életében. Te ezt érted?

Ekkor merült fel a pszichológusban, hogy a jövő életünk cselekedetei is benne lehetnek az elmében. A véletlen felismerés folytán elkezdett szorongásos betegek eljövendő életeivel foglalkozni, úgy hogy megnézegették őket hipnózisban és kiderült, hogy ugyanúgy benne vannak a tudat alattiba. Mégis hogyan lehetséges ez? A tudatalatti mindig a már megtörtént események emlékét tárolja el. A jövőt nem láthatja és mégis benne van. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy mindezek már megtörténtek.

Végigéltük a teljes reinkarnációs utunk a szellemi fogantatástól egészen a nirvanába olvadásig és mindezek benne vannak a tudatalattinkba. Ezért van pl, hogy előre érzünk tragédiákat, végzetes eseményeket, mert már megéltük egyszer és mély nyomot hagyott.

A tudósok szerint a világ melyben élünk egy MI vezérelte szimuláció. Valószínűleg egy mesterséges intelligencia hozta ezt a világot létre és éltet minket. Mi pedig úgyanúgy éljük végig életünket, mint először. Hogy miért? Ki tudja?

2020. nov. 2. 12:24
 5/10 A kérdező kommentje:
Ezzel sajnos nem vagyok előrébb. Pontosan ezt gondolom én is, hogy minden irányítva van és nem tehetünk semmit. Nagyon szerencsés emberek, és nagyon szerencsétlenek is, mint én és a családom. Képtelen vagyok ezzel a tudattal tovább élni És miért is élnék?
2020. nov. 3. 18:13
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

És ez a kérdés amiket felvetettél szorongást okoz? Folyton ezen agyalsz? Ezen gondolkodsz és olvasol utánna?

Van a kényszerbetegségeken (OCD) belül - amiket nyugaton már újragondoltak - egy olyan csoport amit mostanában Pure "O"-nak neveznek, olyan kényszerbetegségek, amik nagy része a fejben zajlik le és kényszeresen agyal valaki valamin, meg akar valamit oldani, ami bizonytalanságot okoz. Pedig racionálisan a kérdésnek nincs sok értelme és megoldása. Ezeken belül pl. van az egzisztenciális OCD, ami kifejezetten egzisztenciális kérdések, létezés, valóság természete stb. körül forog. Erről magyarországi irodalmat nem fogsz találni, de angolul van róla sok szó, meg úgy általában az OCD-kről.

2020. nov. 9. 11:10
 7/10 Salx Narval ***** válasza:
100%
Sajnos a problémát te magad okozod magadnak, jobban mondva a betegséged tesz érzékennyé és hitet el veled valótlan dolgokat. Természetesen sajnálom, hogy sok problémád van és talán tragédiák is értek de nem szabadna elhinned, hogy ez egy irányított terv része. Igenis tehetsz ellene, nyilván nem tudunk meg nem történté tenni dolgokat de van az embernek e téren mozgástere kérdés, hogy a betegséged engedi e ezt kihasználnod. Van a világnak egy mechanizmusa az most mellékes, hogy ez irányított, vagy ok-okozati természetes hatásokon alapul. Ebben a világban kell alkalmazkodnunk a tőlünk független változásokhoz és ez sokszor kedvező ránk nézve, máskor nem a tudatos döntéseink általában válaszreakciók némi ősi ösztönnel vegyítve. Ha irányítja is a világmindenséget valamiféle globális tudat az nem egyedeket irányít hanem mindent. Az pedig mese, hogy mások játékszerei vagyunk.
2020. nov. 17. 06:58
 8/10 anonim ***** válasza:
Van egy barátom, aki néha belehergeli magát abba a gondolatba, hogy őt mindenhol lehallgatják, minden elekrtomos eszközön keresztül. Ilyenkor egyre kevesebbet mozdul ki otthonról, egyre kevesebbet alszik, nő a veszélyérzete, aztán egy idő után beviszik a kórházba, leszedálják, pár nap múlva hazaengedik és akkor pár hónapig jól van. Aztán kezdődik elölről. Próbáltam meggyőzni, de ilyenkor nem hallja meg az érveket. De tán már valamennyire elfogadja, hogy neki a saját maga és a környezete érdekében ezzel foglalkoznia kell, engedményeket kell tennie, annak ellenére, hogy mást mond az agya. S ő egy tevékeny, egész sikeres, értelmes ember amúgy. Mégis ott van benne ez is.
2021. jan. 28. 15:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez nem pszichológusi kompetencia, ehhez már orvosra, pszichiáterre van szükség. Nincsen semmi baj azzal, hogy így érzed, gondolod, de kérj segítséget!
2021. jan. 28. 18:21
 10/10 anonim ***** válasza:

Szerintem is az OCD egyik alfaja, ahol a megoldatlan egzisztenciális kérdések okoznak szorongást. (Persze ez lehet pszichózis vagy szkizotíp zavar is, de most mindegy).

Ha szorongsz, akkor nem fog megnyugtatni, ha azt mondom, hogy törődj bele. Mármint a világon annyi mindent nem ismerünk, és ha egyesével elkezdenénk mindenen kattogni, az nem jó. Ettől függetlenül is élni kell a mindennapokban, mert amúgy beleőrülsz.

Az pedig kissé egoista hozzaállás, hogy veled csak a rossz történik, meg áldozat vagy, stb. Ez a gyengeség jele, hogy mindig a világ a hibás, pedig nekünk van felelősségünk abban, hogy mit teszünk.

2021. jan. 28. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!