Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem veszi észre senki,...

Miért nem veszi észre senki, hogy mennyire boldogtalan vagyok?

Figyelt kérdés

Mindenki azt hiszi, hogy tök jó életem van, közben folyamatosan csak gyotrodok.

Ha felhozom a gondomat (barátomnak,apumnak) akkor folyton az a válasz, hogy "elhiszem".

Pedig tényleg nem erről beszélek állandóan, de ha mondom, hogy miért nem vesznek komolyan akkor meg az a válasz, hogy de komolyan veszlek (és utána elkezd magáról beszélni..)

Barátaim nincsenek, illetve mind már külföldön/messzire lakik, szinte csak telefonon és messengeren tartjuk a kapcsolatot. Egy ember sincs, akivel osszeulhetnek akar egy teara vagy bármire. Ja, vagy aki még esetleg itt maradt a városunkban, annak gyerekei vannak már és nyilván nem én vagyok a legfontosabb most neki...ha elmegyek hozzájuk is csak a gyerekek a téma.

Azt érzem, hogy teljesen egyedül vagyok. És ha korulnezek rájövök, hogy ez tényleg így van.

26/L

2020. okt. 3. 23:07
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
Gratulálok, bölcsebb lettél. Mindenki egyedül van, egyedül születünk, egyedül halunk meg, és pl a fogfájásod felét sem tudod senkinek átadni. Ha az utad során egy-egy szakaszon melletted van szülő, barát, társ, az a bónusz extra, de nem jár alanyi jogon. Mi a titok? Meg kell tanulni egyedül is boldognak lenni.
2020. okt. 3. 23:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert mindenki magával foglalkozik, és nem érdekli, hogy mi van a másikkal.
2020. okt. 3. 23:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hallgass csak meg két átlagember beszélgetését.Egyik a másikat kölcsönösen maszturbációs eszközként használva nem reflektálva a társalgásban résztvevő másik fél által mondottakra beszél mindkét partner kizárólag saját magáról, a saját élményeiről.És ezért tartanak engem furcsának, autisztikusnak és összeférhetetlennek mert ezt a jelenséget felismerve tudatosan nem úgy működöm mint a legtöbb ember.Ez oda vezetett, hogy a legtöbben lelki szemetesládának használnak mert egyszerűen bűntudatom lenne, ha egy másik ember problémáit hallgatva saját magamra terelném a beszélgetést.Pedig most pont én is ezt csinálom.
2020. okt. 3. 23:27
 4/7 anonim ***** válasza:
68%
Ne add fel, járjál mindenféle közösségbe az érdeklődésed szerint, legyenek elmászkálós hobbijaid, konditerem, nyelvóra, kezdeményezz beszélgetéseket akár még a boltban is, legyél facebook csoportok tagja, bárhol találkozhatsz olyan emberrel, akivel tartalmas barátság kialakulhat.
2020. okt. 3. 23:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Üdv a klubban, teljesen ebben a csónakban evezek, és egyre elkeserítőbb, hogy úgymond egyedül amaradtam, de nekem még párom sincs, szóval lelki társam se.
2020. okt. 4. 04:50
 6/7 anonim ***** válasza:
38%

Nem is hiszed, mennyire nem vagy ezzel egyedül. Az a helyzet, hogy az ember mindig magányos, hiszen az érzéseid, fájdalmad mindig csak te érzed igazán. Olyan ez, mint amikor az ember gyászol, és mindenki "Részvétem"-ezik. Tudjuk pedig, hogy senkinek a részvéte nem teszi könnyűvé a gyászfolyamatot, és nem is tudják átérezni azt, ami lezajlik bennünk. Végső soron egyedül kell mindennel megbirkózni.

Van olyan is, amikor érdekel bár a másik problémája, nem tudok neki segíteni, mert nincsenek eszközeim.

Az első válaszoló válaszáról eszembe jutott Márai Sándor egyik gondolata, amiből kiolvasható, hogy a magány érzése nagyon régi probléma, már a régiek is küzdöttek vele rendesen:

"Tudjad, szíved és eszméleted minden erejével tudjad, hogy válságos pillanatokban senkire nem lehet számítani. Nincs rokon, barát, kedves, akit igazán ismersz; a nagy pillanatban mindenki eldobja az álarcot, megmutatja a nyers önzést, s te egyedül maradsz, mikor legnagyobb szükséged lenne arra, hogy melletted álljon valaki, s egy jó szóval, biztató tekintettel segítsen. Többet nem is vársz senkitől; de ezt sem kapod a veszélyben. Élj nyájasan és türelmesen az emberek között, de ne bízzál senkinek segítségében. Neveld magad magányossá és erőssé. Tudjad, hogy soha, senki nem segít. S ne sopánkodj ezen. Ember vagy, tehát nem várhatsz semmit az emberektől; s ez a természetes."

2020. okt. 4. 08:12
 7/7 anonim ***** válasza:
68%
Ha van párod és nem vagy boldog mellette, akkor nem vagytok egymásnak valók.
2020. okt. 4. 13:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!