Transz ember lehet jó pszichológus?
A tekintélyre való érvelési hibával kapcsolatban a BME Filozófia és Tudománytörténet Tanszékének diasorát ajánlom figyelmedbe, különösképpen a 223. és az azt követő oldalakat:
A személyeskedést mint érvelési hibát sem ismered. De a gondolatmeneted alapján lehet annak a definíciójával sem értenél egyet, és akkor megint alulmaradnék.
"másik érvelési hibád volt még a hamis okozat, amikor megállapítottad, hogy addig nem tudom megérteni, hogy lehet valaki transz létére jó pszichológus, amíg nem fogadok el egy olyan definíciót, amit könnyen meg lehet cáfolni."
Értelmetlenné válik a vita bármiről is, ha az alapvető fogalmakban nem tudunk megegyezni. Te nem fogadod el a szakma konszenzusa szerinti definíciót.
A korábbi hozzászólásaidból pozitív benyomásom támadt bennem rólad, de az utóbbi válaszaid alapján csak vitatkozni akarsz.
Már régen nem az eredeti kérdésedről beszélünk. Tégy fel egy másik kérdést, a pszichológia témakörben például, amiben rákérdezel, mennyire értenek egyet a te meghatározásoddal. Ott olyanok is válaszolhatnak neked, akik nálam sokkal rátermettebbek és tanultabbak a pszichológiában.
Abból hogy egy vita értelmetlen, nem fog az következni, hogy én hogyan fogok hozzáálni valamihez. Tehát attól, hogy nekünk kettőnknek értelmetlen (erről is) vitáznunk, abból nem fog következni az, hogy egy transznemű ember lehet-e jó pszichológus, vagy sem, és az sem, hogy én hogyan fogok ehhez a kérdéshez hozzáálni.
Olyan többször megesett a történelemben, hogy két, vagy több szaktekintély állásfoglalása különbözött (akár egymásnak ellentmondóan) ugyanarról a dologról. Olyan is előfordult, hogy a szaktekintélyek vagy tévedtek, vagy szándékosan állítottak hamis dolgokat. Olyan is előfordult, hogy nem a többségnek volt igaza, és olyan is, hogy az aktuális hivatalos álláspont pontatlan, vagy hamis volt.
A definíció, amiket idéztél meg pl. valamilyen kiegészítéssel igaz is lehet, ha pl. hozzáteszik, hogy amennyiben a születéskor a nemét, nemi identitátás a biológiai neme alapján állapították meg, jelölték ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!