Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Más szemelyisegzavaros is...

Más szemelyisegzavaros is tapasztalja ezt? Hogy lehet ezt elviselni?

Figyelt kérdés

A véleményingadozásom már teljesen elveszi az eszem. Sok példám van. Szorongó vagyok es ha pl. Egy Utazás előtt állok akkor az egyik pillanatban Még teljesen fel vagyok villanyozva, Aztán elkezdek szorongani és elkezdek azon gondolkodni hogy mi fordulhat majd rosszra és ezután 1 mp alatt meggondolom magamÉs hirtelen már nem is akarok menni ez a két véglet Kb. százszor képes váltakozni a fejemben. Vegyünk például egy veszekedést valakivel, Mivel BorderLine vagyok és nárcisztikus vonásaim is vannak ezért 1 perc alatt a végletekig képes vagyok meggyűlölni valakit, Aztán ha bocsánatot kér és újra normális lesz velem akkor akkor megenyhülök felé és az extrém gyűlöletből már Semmit nem érzek

Sokszor pont Azért gyűlölöm magam és haragszom magamra mert nem érzek gyűlöletet egy olyan valaki iránt, Aki ártott nekem

Bár azt gondolom hogy ez a saját elmém természetes védekező funkciója mivel amikor gyűlölök valakit az annyira intenzív hogy szinte beleőrülök.

Viszont mivel sajnos túl érzékeny típus vagyok ezért sokszor nem tudok beleállni úgy veszekedésekbe ahogy kellene mert lefagyok Közben és elkezdek remegni, Pedig ha valakinek akit utálok megmondhatom a magamét az mindig nagyon jó stresszlevezető.

Nagyon jó szó a személyiségzavar mert szerintem itt már tényleg személyiségingadozásról van szó és nem hangulatingadozásról

Egész életemben ilyen voltam de ahogy öregszem ez csak egyre rosszabb lesz, Hogy lehet így élni anélkül hogy előbb utóbb ne őrüljön bele az ember?

2020. okt. 25. 13:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
Sportolni kell, és dolgozni, főleg fizikai munkát. 8-10 óra munka után sem erőd, sem kedved nem lenne ilyesmin elmélkedni. Gyors zuhany, befalnád a kaját és beájulnál az ágyba.
2020. okt. 25. 13:11
 2/11 anonim ***** válasza:

Pszichiáter.

Ezt nehéz tolerálni.

Vagy nem is lehet.

2020. okt. 25. 13:12
 3/11 A kérdező kommentje:

1es, 12 óra munka után is ilyen állapotban voltam, szóval itt kifújt a javaslatod. És nem, szerencsére nem kell fizikai munkát végeznem.

Voltam már pszichiáterrel egyébként sajnos egyelőre nem sikerült beállítani a gyógyszert.

3as, Fogalmam sincs hogy ki az az instagramos vagy YouTubeos Trash kislány de az iránta érzett Frusztrációidat inkább vezesd le máshol, ne egy névtelen fórumon

Hasznos kommenteket továbbra is várok

2020. okt. 25. 13:32
 4/11 anonim ***** válasza:
Hát én nem vagyok borderlineos. Így nem tudom ez mennyit fog segíteni. Nekem is vannak vezény és érzelmi ingadozásaim. Nagyon gyorsan változik az ízlésem hangulatom gondolkodásmódom. Viszont nyílván ezeknek az az alapja nálam, hogy az érzelmeim változnak gyorsan. Mivel ezek változnak és nem tudok ellene mit tenni, ezért úgy döntöttem teszek rájuk. Úgymond nem a szívem, hanem az eszem után megyek. Ez azt jelenti, hogy megtanultam felülvizsgálni az érzelmeim. Példákkal elmondva: az egyik percben elmennék utazni másikban nem. Ilyenkor én elmegyek. Végiggonodlom, hogy mi történik ha elmegyek, hogy lehet nem élvezem, lehet nem lesz hozzá végig kedvem, de új hatások érnek, tapasztalatot biztosan szerezni fogok. Mivel az érzelmeim alapján nem tudom eldönteni, hogy elmenjek e mert teljesen ellentmondanak, ezért nem ez alapján, hanem a fenti érv alapján döntök. Aztán hasonlóan, nem vagyok valakire mérges, pedig annak kéne lennem. Ilyenkor elgondolkodtató, hogy mi lenne, ha mérges lennék. Az miben változtatná a szituációt. Miért kéne mérgesnek lennem. Igazából mindegy, hogy mérges vagyok e vagy sem. Mert a problémát nem az érzelmek, hanem a változtatások a helyzet kezelési fogja megoldani. Ezt úgy is meg lehet oldani, ha nem vagyok mérges. Mivel a probléma megoldásához az érzelmek nem segítenek hozzá, ezért ismét mindegy mit érzek. Tudom én vagyok borderlineos, de mégis jellemző rám ez az erős érzelmi ingadozás, olyan amit leírtál. Én nem mentem pszichiáterhez, így valószínűleg nem ez a legjobb megoldás, hiszen nem múlt el a probléma, de megtanultam úgy élni, hogy ne okozzon gondot. Megtanultam az érzelmeim és a gondolataim elkülöníteni. Megtanultam, hogy logika alapján döntések és felismerjem, ha az érzelmeim miatt nem tudok reális képet alkotni. Nem tudom ez segítene e neked.
2020. okt. 25. 14:56
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi hogy leírtad. Na látod még most is fel tudok hozni egy példát, Mert így hogy normálisan és hosszan írtál már egyből szimpatikus vagy így látatlanban is előtted írt Valami proletár kis hülye őt mert látatlanban is egy kicsit megutáltam, Látszik is a válaszomon... Ilyen pitiáner dolgokkal kapcsolatban és nagyon komoly dolgokkal kapcsolatban is ugyanúgy változik a véleményem az egyik végletből a másikba. Abszolút logikus lenne Az hogy a szíved helyett az eszedre hallgatsz ezzel csak az a gond, Hogy mivel nekem ténylegesen diagnosztizált gondjaim vannak, Amikor én belekerülök egy ilyen érzelmi viharba, Olyankor a józan ész és a logikus gondolkodás fogalmát nem is ismerem... Ez sajnos ezzel jár Nyilván ha tréningelni magam akkor lehetne előrejutás ezzel kapcsolatban. Vagy lehet hogy ehhez kellene a félév pszichiátria amit a személyiségzavarosoknak javasolnak.. Másrészt sajnos kényszerbeteg és szorongó is vagyok, Amik miatt eleve csak még inkább döntésképtelen. A mai napon kifejezetten nagyon rossz volt Ebből a szempontból, Úgy éreztem sőt még most is úgy érzem hogy kezdek beleőrülni a sok gondolatba és a véleményingadozásba ezért is írtam ide.
2020. okt. 25. 15:14
 6/11 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Nekem is diagnosztizált személyiségzavarom van, csak nem borderline. Én kB annyit voltam pszihiáternél, hogy ez meg lett állapítva. Bár hogy ez mennyire lett pontos diagnózis nem tudom. Mert 3-4 alkalom alatt kikötött tesztből jött ki. Én azért nem kezelhető, mert nincs rá időm. Egyetemre járok, emelett hogyan kezeltessem? Nincs rá időm. Szóval én nem kezeltetem az enyém, csak tudod, hogy létezik. Nem tudom valamit neked is kezdened kell vele. Jó lenne meggyógyulni. Nem tudom milyen kezelés jó neked, ezt meg kell beszélned a pszichiáterrel. Szóval ha csak magában te akarod megoldani, mint ahogy én csináltam az olyan megoldás is lesz. Mintha egy romos ház lennél, amit ahelyett, hogy munkásokkal felújíttatsz, csak te magad ilyen háziódszerekkel javítsatod. Összedőlni ugyan így se fog, de a munkások által felújított szintet meg se közelíti. Mindenesetre az jó, ha te magad ispróbálsz segíteni magadon, ez is fontos, de szakemberrel együtt kell. Szóval szakember és a te munkád is kell hozzá. Egyébként a másik válaszoló miért dühít ennyire?
2020. okt. 25. 17:19
 7/11 anonim ***** válasza:

Borderline vagyok én is, csak nárcisztikis helyett Elkerülő.

Ugyan ezeket a szélsőségeket élem meg én is.

Eggyik pillanatban azt mondom a férjemnek, hogy szeretm a következőben meg hozzá vágom, hogy gyűlölöm. Ő meg csak néz, hogy akkor döntsem már el.

De ugyan az van ha valamire készülök. Eggyik pillanatban nagyon várom, lelkes vagyok, aztán meg nem hogy elmenni, de még élni sincs kedvem. Nagyon nagyon rossz érzés ez a hirtelen váltakozás. Én járok terápiára. Szerintem hasznos, nekem segít, bár elég lassú a folyamat....

2020. okt. 25. 19:20
 8/11 A kérdező kommentje:

Hát ha van férjed akkor már sokkal előrébb vagy nálam mert nekem 26 éves létemre még soha nem volt semmilyen kapcsolatom és nem is lehet és ez nem a BorderLine miatt van... Igazából ezt még magamnak sem tudom megmagyarázni, bár valószínű hogy szerencse kérdése is mert még soha nem találkoztam olyannal akivel bármit szerettem volna csinálni...

Szól a Borderline mellé még társul a depresszió és az extrém magány... en magamnak Nem terápiát írnék fel receptre hanem valami egészen mást...

2020. okt. 25. 19:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem csak tudatosan lehet leküzdeni...

Én amióta tudom a bajomat, és terápiára is jártam, nagyon elemzővé váltam. Az érzelmeim megőrjítenek, de tudatosan megpróbálom összeszedni az érzelmeimet, és sokszor le is írom őket. Így visszakövethetővé válnak.

2020. okt. 25. 21:06
 10/11 anonim ***** válasza:

À, nehogy azt hidd, hogy könnyebb, mert van férjem...

Elvisel, mert takarítom a házát... Én meg itt vagyok, mert rettegek, hogy egyedül maradok... De minden nap meghallgatom, hogy mennyire, de mennyire szőrnyen elviselhetettlen vagyok, és legszívesebben kodobna, mint macskát sz@rni...

Azt gondolom, hogy könnyen csúszunk bele az önsajnálatba, és abba, hogy ilyenek vagyunk, nincs mit tenni, nehezen viseljük el saját magunkat és nagyon nehéz szembe nézni azzal, ami bent van. Elfogadni azt, hogy személyiség zavaros vagyok nekem szőrnyen nehéz, főleg, hogy tudom, hogy lehettem volna normális is, ha nem az nevel fel, aki felnevelt... Na mindegy... Ha nem teszed oda magad, nem fogsz tudni változtattni.Sajnos ez van

Persze nem tudom, hogy akarsz e változni, vagy oda akarod e tenni magad...

Amúgy itt kísért az öngyilkosság árnyéka engem is minden nap...

2020. okt. 25. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!