Félek a depressziótól?
Az utóbbi hónapokban elég erős szorongással küzdök. Mostanában már negatív gondolatok is kavarognak a fejemben, legfőképpen amiatt, hogy "mi van ha mindig szorongós leszek", illetve motiváltatlan vagyok ("Mit fogok majd én még csinálni x évig...") Gyakrabban vagyok fáradt, illetve étvágytalanság gyötör (szinte az ételbe harapni se tudok olykor).
Viszont félek, hogy ez már kezd depresszióba is átmenni, esetleg ilyen kevert szorongásos depresszió zavarba és hogy egyszer úgy" bekattanok", hogy öngyilkos leszek.
Pszichológussal majd kedden fogok beszélni újra, ugyanis eddig úgy volt (meg én is úgy éreztem), hogy nem kell ll hozzá járnom, viszont most visszaestem.
A kérdésem az, hogy mással is volt már ilyen? Hogy tudnám ezeket a gondolatokat elhessegetni könnyen?
18l
igen, úgy kb. 260 millió emberrel világszerte.
azt tudod tenni ellene, hogy eljársz pszichológushoz, beszélgetsz vele és megfogadod a tanácsait.
Ez a tapasztalatom.
Ezért lett elfogadott betegség a szorongás és a depresszió, mert az emberek rájöttek, hogy ez nem egy olyan állapot, amit megszüntethetsz azzal, hogy vidám témákra gondolsz, vagy elkezdesz sportolni. Szerencsére, amennyire mára ez népbetegség lett, annyira jó eszközök/módszerek jöttek létre a gyógyítására, úgyhogy rendbe fogsz jönni, csak tényleg működj együtt mindenben a pszichológusoddal és fogadd meg a tanácsait, csak úgy van értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!