Milyen hatásos szorongáscsökkentőt ismertek?
Figyelt kérdés
Ha lehet,írjátok már le légyszíves ,hogy mikor beveszitek, mit éreztek, egyáltalán hat-e2010. aug. 8. 14:18
1/2 anonim válasza:
Atarax, ez egy enyhe nyugtató, inkább szorongásoldó. Megszűnik a remegés, szorongás, szédülés, nem érzem hogy ideges lennék, ilyesmi. Nem tudatmódosító, simán csak olyan, mintha sokáig idegesítene valami, majd megnyugodnál azügyben. Nekem pánikbetegség miatt írták fel, akkor nagyon sokat segített. Nem szorongtam annyit.
2/2 anonim válasza:
Én Xanax-ot szedek,igaz,az nyugtató,de mivel a generalizált szorongásomra írta fel az orvos,ezért írom példának.Régebben sima Xanaxot szedtem,most már Xanax SR-t.A sima kb. 20 perc alatt hatott,teljesen megnyugtatott,megszűnt a gyomorgörcs,a remegés,az izzadás,minden.Igaz,eleinte kicsit álmosított és szédelegtem tőle,de ez hamar elmúlt.Viszont a hatása alig 2-3 órán át tartott,ezért elég sokat szedtem belőle,így végül a pszichiáter inkább átállított SR-re,ami lassabban kezd hatni(kb. 2 óra alatt),viszont sokkal hosszabb ideig tart a nyugtató hatása.Annál nem érzem azt,hogy 20 perc alatt "beáll a hatás",emiatt rosszabb,így ha erősebb stresszhelyzetbe kerülök,előfordul,hogy az SR mellé veszek be sima Xanaxot is.Egy a baj ezekkel a szerekkel: hamar pszichikai és fizikai függőséget okoznak,amiből nehezebb kilábalni mint például az alkoholfüggőségből...(ezt a pszichológusom mondta,aki addiktológus is egyben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!