Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen hatásos szorongáscsökke...

Milyen hatásos szorongáscsökkentőt ismertek?

Figyelt kérdés
Ha lehet,írjátok már le légyszíves ,hogy mikor beveszitek, mit éreztek, egyáltalán hat-e
2010. aug. 8. 14:18
 1/2 anonim ***** válasza:
Atarax, ez egy enyhe nyugtató, inkább szorongásoldó. Megszűnik a remegés, szorongás, szédülés, nem érzem hogy ideges lennék, ilyesmi. Nem tudatmódosító, simán csak olyan, mintha sokáig idegesítene valami, majd megnyugodnál azügyben. Nekem pánikbetegség miatt írták fel, akkor nagyon sokat segített. Nem szorongtam annyit.
2010. aug. 8. 16:13
 2/2 anonim ***** válasza:
Én Xanax-ot szedek,igaz,az nyugtató,de mivel a generalizált szorongásomra írta fel az orvos,ezért írom példának.Régebben sima Xanaxot szedtem,most már Xanax SR-t.A sima kb. 20 perc alatt hatott,teljesen megnyugtatott,megszűnt a gyomorgörcs,a remegés,az izzadás,minden.Igaz,eleinte kicsit álmosított és szédelegtem tőle,de ez hamar elmúlt.Viszont a hatása alig 2-3 órán át tartott,ezért elég sokat szedtem belőle,így végül a pszichiáter inkább átállított SR-re,ami lassabban kezd hatni(kb. 2 óra alatt),viszont sokkal hosszabb ideig tart a nyugtató hatása.Annál nem érzem azt,hogy 20 perc alatt "beáll a hatás",emiatt rosszabb,így ha erősebb stresszhelyzetbe kerülök,előfordul,hogy az SR mellé veszek be sima Xanaxot is.Egy a baj ezekkel a szerekkel: hamar pszichikai és fizikai függőséget okoznak,amiből nehezebb kilábalni mint például az alkoholfüggőségből...(ezt a pszichológusom mondta,aki addiktológus is egyben)
2010. aug. 10. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!