Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Orvos tanácsa frontin adagolás?

Orvos tanácsa frontin adagolás?

Figyelt kérdés

Pánik zavaros vagyok. De mostanában kezdek jobban lenni. És voltam kontrolon és eldicsekedtem hogy csak napi 1x van szükségen a frontinra este. És abból sem a 0,5 hanem 0,25 ös elég. De azt tanácsolta hogy oké a napi 1 de 0,5öt szedjek.

50 kg vagyok csak. 24 éves vékony nő vagyok ha 0,5öt szedek elalszom nemtudok foglalkozni semmivel ezt mondtam is neki. De azt mondta az aluszékonyság elmúlik.

Szerintetek miért ajánlja egy orvos a nagyobb dózist ha kevés is elég

Akkor inkább beszedem úgy hogy 4 óránként és akkor megvan a 0,5.

Hasonló tapasztalatok esetleg valakinek.

2020. okt. 6. 14:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A nyugtató, amit az antidepihez adnak, nem kívánságműsor, hanem része a terápiának. Higyj az orvosnak. A Scippa tényleg jó gyógyszer. Minden nap, azonos időben kell szedni.

Az élvezeti szerekkel hasonlóképpen jártam el én is. Napi 1 kávét hagytam meg.

Talán még egy ajánlás:bármilyen jól leszel, eszedbe se jusson a gyógyszert letenni, amíg az orvosod nem utasít rá. Nagyon sokan itt szúrják el a terápiát. Ha visszaesel, mert idő előtt hagytad el a gyógyszert, nincs az a scippa ami ujra kirántana belőle.

2020. okt. 6. 17:21
 12/14 anonim ***** válasza:
Arról nem tudok nyilatkozni, hogy mennyit kéne szedned. De nekem a tüdőgyógyász mindig felírja azt a gyógyszert, amit csak szükség esetén kell használnom. Pedig még bőven van az előzőből, a szavatossági ideje sem járt le. Szóval fölöslegesen nem váltom ki. Van itthon egy tartalék, a munkahelyemen is tartok egyet, és a háziorvos bármikor felírja, ha kifogynék. Szóval szerintem ha úgyis van több bontatlan dobozod otthon, akkor egyszerűen ne váltsd ki az újabbakat. Nem fog rákérdezni az orvos, de ha mégis, mondd, hogy volt még az előzőből.
2020. okt. 6. 17:27
 13/14 A kérdező kommentje:

11es köszönöm a válaszod. Igazad van. Sajnos én lehet itt rontottam el hogy a frontint magamnak akartam szabályozni.

Sajnos ez a pánikzavar nálam örökletes ezért én az elején közöltem az orvossal ha ebből engem valamilyen gyógyszerrel kiszed akkor eszembe sincs elhagyni. Hajlandó vagyok bármeddig szedni.

Mivel szemüveges vagyok nálam azt a példát hozta fel hogy erre ugyan úgy szükségem van mint a szemüvegre, de semmi baj ha nem akarom elhagyni mert hosszú távú szedése nincsen káros hatással.

VISZONT

Nem egy kettő páciense volt aki vissza esett egy két évre elhagyás után.

Nem érdemes abbahagyni.

Én már beletörődtem hogy beteg vagyok és szükségem van rá.

2020. okt. 6. 17:31
 14/14 anonim ***** válasza:

Több ismerősöm van, aki jól volt gyorsan, azt elhagyta a gyógyszert. Nem telt bele egy év, és visszaesett, pedig tényleg látványos volt az első kigyógyulása...Azóta se sikerült kirángatni belőle. Most csak úgy elvan.

Gyógyulj meg...Írjál, ha van kedved..

2020. okt. 6. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!