Zolpidem / Sanval / Stilnox altató 10mg a max adag, én 20mg-ot toltam be és 1mg xanaxot. Teljesen kiütött. Tapasztalatatok szerint mekkora amax adag ami még nem életveszélyes? Van hogy 20mg sem elég.
Én egyszer 7-et vettem be,de csak aludtam töle,nem volt
semmi bajom tőle.
A tudományos cikkekkel óvatosan. Egy (igazi) tudományos cikkből a farmakológiában/orvostudományban nem jártas ember kb a felét sem érti meg.
Leírom a lényeget.
Az nyugtatóknak két fő csoportja van: barbiturátok és benzodiazepinek. Ezeknek négy fő hatásuk van: szedatohipnotikus, anxiolítikus, görcsoldó és izomrelaxáns.
A barbiturátokat kivonták a kereskedelmi forgalomból (talán anesztetikumként kórházakban elvétve használják mér a tiopentalt), mert a benzokkal ellentétben túladagolva önmagában is comát, halált okozhat. (Ide a végén linkelek egy diagramot a Klinikai farmakológia tankönyvből.)
Ezzel ellentétben a benzoknak van egy platója, ami az általános anesztéziánál van, tehát önmagában beszedve max elalszol tőle. Ezen módosíthat, ha alkohollal kombinálod, mert mindkettő (és a barbiturátok is) a GABA-A receptoron pozitív modulációt okoznak, ami kloridion beáramlást eredményez. Emiatt van általános gátlóhatás. (A GABA egy gátló neurotranszmitter.)
Itt jön képbe a zolpidem (sok gyári neve van, pl amit te is írtál). A Z-szerek nem barbiturátok, nem benzok, de a benzodiazepinekhez hasonlóan a GABA-A-n hatnak, csak más helyen, így kevesebb mellékhatást okoznak.
Nem okoskodni akartam, semmi hasznom nincs belőle. Ez egy anonim oldal, gondoltam, leírom a lényeget, ha már szeded ezeket a gyógyszereket. Ha megbántottalak, ne haragudj.
(Mindenki a saját életéről maga dönt, de ha rám hallgatsz, ne nagyon vegyél be dupla adag Z-szert maximális kiszerelésű benzoval. Azért Xanaxból oké, hogy egy darab, de ez olyan, mintha 4 db 0,25-ös lenne... az 1 mg-s azért tud ütni.)
Barbiturátok vs benzok: [link]
Kedves Kérdező! A "teljesen kiütött"-et úgy érted, h mélyen aludtál vagy h erősen elkábultál tőle?
( a nejemnek kell(ene) sanvalt szednie, de alig bírom belediktálni - ezért szeretnék minél többet megtudni a hatásáról) Előre is köszi a választ! Jani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!