Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Munkával sikerül kizökkenni...

Munkával sikerül kizökkenni ebből a depressziós időszakból?

Figyelt kérdés
Pár hónapja nincs munkám és eléggé befelé fordulta. Magától sírógörcsöt kapok, senkivel sincs kedvem találkozni még a legjobb barátnőmmel sem, levertnek érzem magam, lusta vagyok, folyton aludnék, semmi étvágyam sincs akkor se ha éhezek, akkor is folytatnám az alvást. Annyi jó van ebben, hogy aludhatok akár mennyit, nincs rajtam felelősség, nem kell korán kelnem vagy időben ébredni, nem kell elindulni sehova. De sajnos rövid idő után megtapasztaltam ennek a hátrányait is. Alig 50 kg vagyok és már fogyni kezdtem, mert nincs sokszor étvágyam. A folyamatos alvás miatt nagyon lesápadok mikor felkelek, folyton rémálmok gyötörnek, ellazultak a lábaim és nehezen megy a járás. Ma lesz végre egy interjúm és szívesen vállalnám a munkát, de félek, hogy ennyi tehetetlenség után, hogyan fogok visszaállni az életbe? Első pár hónap tuti nehéz lesz, de kell a pénz és pénz nélkül nem tudok venni olyan dolgokat amik boldoggá tehetnek akár egy kicsit is. Soha nem dolgoztam még éveket, eddig csak pár hónap volt, és félek, hogy fogok megmaradni egy munkahelyen akár 6 évig is? Eléggé vissazhúzódó és szorongó típus vagyok. 23L

2020. okt. 6. 05:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Aww, átérzem. Én minden vasárnap ki vagyok keszulve,hogy nem mehetek dolgozni. Sajnos otthon nagyon brfordulok. Munkahelyemet se szeretem, de legalább tudom, hogy van pénzem, es nem depizek otthon. Ne félj, csak a valtozas tud kozokkenteni. Ha egy helyben toporogsz, attól nem leszel jobban. Sok sikert az interjúhoz!
2020. okt. 6. 06:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Csak valamiért ha ott tartok, hogy ideje indulni akkor visszafekszem és lemondom az interjút, mert visszaesek az alvásos módba. Akkor este 6-8 ig is szoktam aludni ugy hogy reggel 7 körül még ébren vagyok. De tényleg kellene pénz, de dolgozni sem szeretnék. Félek, hogy ma is rám jön az inger és lemondom az interjút vagy el se megyek rá. Képtelen vagyok magabiztosan beszélni emberek előtt, nem hogy HR-s előtt. De valamiért csak engem választottak és felhívtak hogy menjek. Ez néha önbizalom löketet ad. De sajnos sokszor csak a formalitás miatt hívnak azt "köszönjük, majd értesítünk"...
2020. okt. 6. 06:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Csak azzal sikerül! Egyéb okokból (problémás gyermek, ellehetetlenítő körülmények) idestova hat éve nincs munkám. Pontosan ugyanígy vagyok. Erre nincs más megoldás, nehogy azt hidd, hogy majd pszichológusok szájjártatással vagy pszichiáterek gyógyszerekkel kirángatnak belőle. Kell az embernek a munka. Olyan, amit nem gyűlöl, hanem legalább semleges számára, olyan környezetben, amiben nem csak folyamatos gyomorgörccsel tud megmaradni.
2020. okt. 6. 07:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Igen. Ha dolgozni kezdesz, fokozatosan rendbejössz. Adj esélyt magadnak, az a fontos, hogy magadtól ne add fel. Ha meg valami nem sikerül, hát jön majd másik alkalom, legközelebb jobban megy.
2020. okt. 6. 07:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Engem is a munka hozott rendbe.
2020. okt. 6. 07:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is otthon vagyok már 4 éve mert van egy kislányom és nagyon gyakran beteg így nem tudok dolgozni. Csinálj valami online tanfolyamot ha van rá pénzed, olyat ami érdekel is és el is tudnál vele helyezkedni, én ezt tettem. Dajka tanfolyamot megcsináltam ezután jobb kedvem volt meg le is kötött nyáron, de most megint magam alatt vagyok. 28 évesen érettségivel meg 2 szakmával nem tudok dolgozni. Nekünk van nagy udvar, meg kiskert azt gondozom mikor tudok még próbálok néha új kajákat főzni. Ezek lekötnek még. Pénz hiányában mi nem szenvedünk mert férjem jól keres, de én már kivagyok idegileg ez miatt főleg, hogy jön a tél és még kint se nagyon tudok mit csinálni.
2020. okt. 6. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!