Más is van így a filmekkel?
Sziasztok!
Van egy olyan szorongásom, hogy félek, tartok a filmektől.
Alapból a skizofréniától félek nagyon, s egyszer hallottam valahol, hogy valakinek volt egy olyan pszichózisa, hogy azt gondolta a TV és a rádió neki üzen, hozzá beszél stb...
Na azóta eléggé félek, hogy mi van, ha egyszer majd bekapcsolom a tv-t és pont olyan műsor lesz, amiről én is ezt fogom gondolni stb stb... Nagyon nehéz így kikapcsolódni. Helyette inkább olvasni szoktam. (Bár lehet az hasznosabb is)
Szóval nemi tanácsra lenne szükségem, hogy szerintetek, hogyan tudnám ezt enyhíteni?
Tisztában vagyok azzal, ha azt feltételezném, hogy nekem szól a műsor vagy stb, nem lenne bennem ilyen gondolat, mert abszolút valóságnak élném meg, de még is nehéz!
Köszönöm Nektek a válaszokat!
Szép napot!
Ez valószínűleg egy szorongásos kényszergondolat ( orvosnak mondd el, hogy tudjon min elindulni). Amúgy meg könnyed filmeket nézz. Tom és Jerry, Vígjátékok, Alaszka vadvilága, stb. Ezekben elenyészően ritkán van szó az emberi elme betegségeiről.
És a skizofrénia veleszületett betegség, szóval nem lehet elkapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!