Miért nem tud egyik videovágó program sem mit kezdeni BDRip, vagy akár x264 HD filmekkel?
Le szeretném szögezni, hogy elég kontár vagyok a témában. Egyben felvett beszélgetős videókat szeretnék csak rövidre vágni és a vágási pontokat letakarni vágóképpekkel, amiket mozifilmekből kölcsönzök.
Pusztán ezek miatt a pár másodperces bevágások miatt töltöttem le filmeket (hogy egy-egy mondatos bevágást felhasználjak belőlük), főleg BDRip-tömörítésűeket töltöttem, de sem az EDIUS nem tudott mit kezdeni ezekkel, sem a Vegas Pro 14, amit emiatt szereztem be aztán.
Sőt még olyan convertert sem találok, ami felismerné ezeket a videókat, hogy átdobja valami minden vágóprogram által könnyen felismerhető formátumba.
Akkor valami gondod lehet a Vegas-al, mert ha szabványos mp4, akkor azt vinnie kell. Ha avi, az problémásabb, ha mkv, akkor pedig még problémásabb. Az x264 többnyire mp4, tehát azt vinnie kell.
De mondjuk ha konkrét infókat írnál (hibaüzenet, hibakóddal, leírással), akkor talán kiderülhetne, hogy mi a baj, de így hogy "nem tudott mit kezdeni ezekkel" - ebből nem derül ki, hogy miért.
Hogy a videó milyen formátum (mp4, divx, avi, wmv, rm, mkv, ...) legalább azt leírhatnád és a hibaüzenetet, akkor talán lenne megoldás, de így kevés az infó.
Mert nem támogatja ezt a formátumot.
Import media - All project and media files
Ezt lenyitod és ott látod, hogy miket támogat a program. A 15-ösben sincs még MKV, tehát valószínűleg az később sem lesz támogatva.
Itt leírják, hogy a VLC-vel át tudod konvertálni használható formátumra...
csak ugye minden konvertálás ront a minőségen, ráadásul a Vegas képes 64 biten és GPU segítségével dolgozni, addig a VLC nem valószínű. Nem tudom, több éve használtam utoljára, akkor sem erre.
De olvasd végig az oldalt, részletesen leírják.
De amúgy a legtöbb film avi, mp4 formátumban is fellelhető a neten, így talán érdemesebb egy ilyet keresni, mint órákon át dolgoztatni a gépet, ha le is lehet tölteni készen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!