Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongás, hipochondria,...

Szorongás, hipochondria, paranoia vagy skizofrénia?

Figyelt kérdés

Kedves Gyakorisok!

Az lenne a problémám, hogy nagyon nagyon nagyon félek attól, hogy paranoiás leszek.

Nem tudom, hogy miért de számomra ez nagyon komoly feszültséget tud okozni.

Generálom magamnak az idiótábbnál, idiótább gondolatokat.

Nem is attól félek amire gondolok, hanem általában az van, hogyha beugrik valamilyen hülye gondolat, akkor "jézusom most én paranoiás vagyok? "

Tehát gyakorlatilag magától a betegségtől félek.

Ha valaki tud segíteni, hogy ez mi lehet, annak megköszönném.

Üdv.

2020. szept. 14. 12:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Felbukkanó gondolatokba beleéled magad, jönnek a rossz érzések.

Kényszergondolat-szerűség, de nem vagyok szakember. Régebben hallottam-olvastam hogy különféle hasonló gondolatoktól sokan szenvednek.

A gondolat nem a valóság, ezt kell tudatosítani.

2020. szept. 14. 12:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

hipochondria. ami a szorongásból következik.

a másik kettő felejtős

ugyanis egyiknél sincs betegségtudat, ergo ilyen kérdést, hogy ő esetlen paranoiás lenne vagy skizofrén, azt fel sem tenne.

2020. szept. 14. 12:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem hipochondria, kényszergondolat.
2020. szept. 14. 12:42
 4/4 anonim ***** válasza:

betegségre (jelen esetben paranoiára) irányuló kényszergondolat. hogy ez most kényszer vagy hipochondria, azt klinikai szakpszichológus vagy pszichiáter tudja bekalibrálni un. differenciált-diagnózissal.

nincs jelentősége. ha szorongsz, azzal nem jó együtt élni. menj és kérj segítséget

2020. szept. 14. 12:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!