Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy pszichológus tudna segíten...

Egy pszichológus tudna segíteni abban, hogyan kell az egyedülálló életet mentálisan kezelni?

Figyelt kérdés

Szóval a szűk lényeg annyi, hogy mivel tisztában vagyok saját magammal, és nem vagyok alkalmas kapcsolatra így nem is keresek.

Nem is vagyok kapcsolat függő, volt már több éves kapcsolatom is.

De így közel a harminchoz már ismerem magam annyira, hogy a negatív kép ami bennem van a kapcsolatokat illetően, szerintem egy 100 órás terápia sem tudná felülírni.

Esetemben a pozitív önkép stb nem megoldás, attól hogy az egekben van az egóm még nem feltétlenül tudok bízni, nem csak ezen múlik.

Ilyen és hasonló kérdések vannak bennem.

Szóval tudna e abban segíteni, hogy milyen módon viszonyuljak ehhez az élet stílushoz?

El tudná érni, hogy még ez a minimális igény egy társra, el tűnjön vagy legalábbis meg tanuljam kezelni és együtt élni vele?

Nem rinyálásból írtam ki a kérdést, mint mondtam volt dolgom több nővel, de sosem éreztem, hogy alkalmas vagyok a kapcsolatra több ok miatt is.

Én az a fajta ember vagyok aki nem áltatja magát, hanem elfogadja a nyers valóságot, így pont nem a rinyálás a lényeg, hanem a megoldást keresem.

Tudom kicsit paradox módon fogalmaztam de értelmetlen lenne regényt írni, a lényeg benne van.

2020. szept. 11. 13:42
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

9-es miért kellene szégyellnem magam amiatt hogy nem tudok szeretni, úgy ahogyan kellene. Ha nem teljes szívből van akkor semmit nem ér.

10-es ettől tartok én is, hogy ha elmondom miért vagyok ott, akkor előbb utóbb majd meg akar ,, téríteni"

Elemezni sem feltétlenül szükséges az okait. A múltam, a hozott családi és egyéb minták, nem kell ehhez magas iskola, tisztában vagyok magammal.

2020. szept. 12. 04:37
 12/25 anonim ***** válasza:
Amiatt hogy nem érdekel a vírus és veszélyezteted mások egészségét.
2020. szept. 12. 09:03
 13/25 A kérdező kommentje:

Szörnyű 😅 Aki félti a bőrét maradjon otthon, a többi ember hadd éljen már nyugodtan.

Akikre valóban veszélyes ez az ócska kis nátha azok legyenek tisztában magukkal, és kerüljék a veszélyt ha úgy tetszik.

De a társadalom nagy része nem veszélyeztetett, és nem is fél, nehogy már a nagy többség álljon vigyázba mert a népesség elenyésző része már attól is kórházba kerül ha a tavaszi szellő megérinti 🤦

Ezer és egy oka lenne a világnak elbújni azokat miért nem veszi senki figyelembe? Kapcsold kia tévét és használd fejed gondolkodásra is, ne csak zabálásra...

Amúgy meg nem ez a kérdés témája, ha covid pániktól akarsz fröcsögni vannak célzottan erre létrehozott oldalak stb, ott végezd a mentális kielégülésed legyszives...

2020. szept. 12. 09:25
 14/25 anonim ***** válasza:
Írtam neked privátot. Hátha megvilágosodsz.
2020. szept. 12. 10:33
 15/25 anonim ***** válasza:

10-es vagyok.

Nem feltétlenül megtérítésről van szó, és ő mindig állította, hogy eszében sincs megtéríteni. Egyszer elmondtam a döntésem mögötti okot, de azt mondta, hogy érzi, hogy többről van szó, és ez kihathat más területekre is. És be kell vallanom, hogy igen, több minden van mögötte, mint amit én eleinte gondoltam. Ettől még nem változott meg a döntésem :)

Nemrégiben értette meg (fogadta el), hogy engem ez nem frusztrál, így azóta nem beszéltünk erről.

2020. szept. 12. 10:50
 16/25 anonim ***** válasza:
Én nem hiszek neked. Ha kezelésre van szükséged akkor mélyen legbelül kalcsoltra is lenne szükséged csak letahadod mert egyszerűbb mint szembe nézni a problémáddal. Ami vagy nincs önbecsülésed és nem hiszed hogy megfelelnél bárkinek is. Vagy amiket itt leírtál az alapján nagyon önző ember vagy aki azt akarja minden úgy legyen ahogy neki jó. Nem tudnál lemondani semmiről senkiért ezt talán beláttad de azért fáj a szeretet hiánya. Amit szeretnél kitelezhetetlen. Olyan mintha éhezőt vinnél pszichológushos segítsenek neki feldolgozni az éhségérzetét. :)
2020. szept. 12. 15:03
 17/25 A kérdező kommentje:

16-os gondoltam, hogy egy ilyen válasz is megjelenik majd, de ez olyan mint a pánikbetegség például. Aki nem élte át csak beszélni tud róla. Mivel nem lehet két-három mondatban ezt kifejezni, így valahol érthető, hogy a közhelyes válasz jutott eszedbe. Attól, hogy te nem olyan vagy mint én vagy mint más hasonló gondolkodású ember, attól még létezik ilyen hidd csak el.

Ha meg azt kérdeztem volna, mint sok ember aki nem képes önmaga sorsát kritikusan bevallani, hogy ilyen vagyok mint írtam is és miért nem szeret senki, akkor meg azért oltogatnának mert rinyálok :D

2020. szept. 12. 16:29
 18/25 anonim ***** válasza:
Kérdező leírtad a probléma forrását: nem vagy képes szeretni, nincs benned félelem, és együttérzés mások iránt. Ezt úgy hívják pszichopata. Senki nem tud rajtad segíteni. Pszichopatának születni kell. Nagy az egód és csalódtál is. Magyarán nagyképű vagy hatalmas arccal és önbizalommal de ezzel csak a nemlétező önbecsülésedet leplezed. Nagy bajban vagy. Nagy szerencse, hogy legalább arra rájöttél, hogy nem működnél kapcsolatban így senki életét nem fogod tönkre tenni. Menj bulizni megértem ha a járvány sem tart vissza. Még van pár éved aztán a haverjaidnak már a családjuk lesz a fontos rád meg a hosszú magányos közép és időskor vár. Sajnos a pszichopataknak ez a sorsa. Az okosabbak persze tanulnak és a szakmájukba merülve élhetnek tartalmas teljes életet de sajnos a nyilatkozataid alapján te nem ide tartozol. Nem irigyellek érzelmek nélkül leélni egy életet pokoli lehet.
2020. szept. 13. 12:02
 19/25 A kérdező kommentje:

Ennyi hamuba sült baromságot össze hordani... De azért köszönöm a véleményed, neked meg sok sikert a sikerekben gazdag életedhez.

Pont ez az, hogy ha valaki nem áll be a sorba az élet rendje maszlag alapján az már különc és beteg...ez az általánosítás magas iskolája.

Egy két kiragadott példa alapján tolták egy diagnózist rólam 👏👏👏

Szerintem még az a borzasztó, hogy az ilyenek szaporodnak mint te mert szentül hiszik, hogy ők erre alkalmas emberek...ahogy sokminden másra is így gondolnak..

Aztán mi a vége? Néhány év együttlét és gyerek után szét mennek gratulálok 👏👏

Nem irigylem az ilyeneket akik ennyire a rózsaszín ködöt akarják csak meg látni..

2020. szept. 13. 13:29
 20/25 anonim ***** válasza:
Kérdező! Kicsit olyan kiosztó a stílusod, nem tudom ezt észre vetted-e? Ne érts félre nem beszólogatni akarok, csak lehet, hogy ez nehezíti meg a kapcsolataid, mert van akit ez zavar. Lehet barátaidat nem zavarja (meg speciel engem sem) és ezért nem érdekel, mert vannak barátaid, kapcsolatot meg nem akarsz. Én ezen ettől függetlenül elgondolkodnék, és megpróbálnék változni. Persze ez csak egy tanács, te döntesz.
2020. szept. 13. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!