Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kannabisz okozhat pánikbetegsé...

Kannabisz okozhat pánikbetegséget? (Bővebben lentebb.)

Figyelt kérdés

Reggelente 150MG Bupropion-t szedek.

Az utóbbi évben havonta egy-két alkalommal szívtam viszonylag kis mennyiségben. 5 hónapja kb. nem fogyasztottam semmilyen formában marihuánát, se más fajta kábítószert.

Több, mint egy hónapja ismerősökkel szívtunk, én teljesen rosszul lettem tőle, de nem volt pánik, se semmi, csak egyszerűen kifeküdtem, pihentem egyet, de végig teljesen magamnál voltam. Másnap szintén, nem nagy mennyiségű kannabiszt fogyasztottam, ennek hatása semmilyen problémát nem okozott. Harmadnap, szintén ugyanabból a fűből szívtam, akkor teljesen rosszul lettem. A szédülés mellett a mellkasomban éreztem enyhe fájdalmat és úgy éreztem, hogy a szívem sokkal erősebben és gyorsabban ver, aminek következtében egy rendkívül kellemetlen élményben volt részem. Ez volt az első rosszullét. Másnap sokkal jobban éreztem magam, de három-négy napig tartott, ameddig úgy éreztem, hogy teljesen kitisztultam, utána semmi bajom nem volt.

Most több, mint három hete ezután az eset után ismét szívtam, keveset, és ugyanez volt a hatása, szívdobogásérzés, emelkedett pulzus, mellkasi fájdalom, vagy inkább nyomás érzése. Tudtam, hogy rendben leszek utána, mert (mint fentebb leírtam), fordult velem ilyen elő korábban, enyhe pánik, hazamentem, aludtam, reggelre semmi bajom nem volt. Ez volt az utolsó eset, amikor fogyasztottam. Négy napig szinte nem is éreztem semmit, vagy egyáltalán semmit, mert nem emlékszem rá, hogy történt volna valami, enyhék voltak ezek a tünetek, talán fel sem tűntek.

Aztán az ötödik napon: szívdobogásérzés, enyhe mellkasi fájdalom, vagy nyomás (ezt az érzést nehéz leírni), magas pulzusom volt (120 környéke). Elmentem kivizsgáltatni magam.

Csináltak több vizsgálatot, vérvétel, vizelet, de nem találtak semmi rendelleneset, minden rendben volt a szívemmel, annak ellenére, hogy hevesen vert. Viszont, amit nem értek, hogy hogyan mutatták ki a THC-t a vizeletemben 5 nap után...

A következő napokban enyhült a mellkasi fájdalmam, kezdtem "kitisztulni", de naponta rám tört ez a fajta pánik. Szívdobogásérzés, magas pulzus (120/p), enyhe zsibbadás a mellkasomban, hátamnál, ami mindig megijesztett, pánikoltam, halálfélelem általában. Most már sokkal jobban kezelem, ha ilyen jön rám.

Az utolsó füves cigi óta, ami több, mint 3 hete volt rám jönnek ezek a tünetek egy-két naponta: szívdobogásérzés, magas pulzus, enyhe mellkasi fájdalom, vagy zsibbadás, amit a hátamon is érzek. Amikor rám jön, akkor mindig megijedek, de a félelmemet jobban kezelem, minden egyes alkalommal majdnem. Általában 30-60 percig tart, de tarthat 3 óráig is. Legtöbbször, ha sokat eszem, akkor talán az étel a gyomromban, vagy a teltség érzése is kiváltja ezeket. Általában 80-95 környéke a pulzusom ezóta, de gondolom megmérni sem tudom, mert ha megakarom mérni, akkor megemelkedik a magas pulzustól való félelemtől.

Ezek pánikrohamok voltak?

Lehet szervi probléma? (A szívemet megnézettem és sok vizsgálat nem mutatott ki semmi rendelleneset.)

Ezek csak pánikrohamok voltak?

Miért találtak THC-t a vizeletemben az 5. nap után?

Hogyan tudok hamarabb javítani a helyzeten?

Mit érdemes tennem, ha nem javulnának?

Ötletetek van?

Hagyjam az egészet, majd megoldja magát, ne foglalkozzak vele? (orvos ezt mondta)

2020. szept. 10. 22:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Annyit tudok, hogy vizeletből pár hónapig kimutatható.
2020. szept. 10. 22:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Gondolom nem véletlenül írtad meg, hogy bupropiont szedsz, sejted te, hogy ezek a tünetek pont a bupropion mellékhatásai...jól selyted! Beszélj a dokiddal, ha továbbra is arra bíztat, hogy ne foglalkozz vele, akkor konzultálj egy másikkal.

Mennyi idő alatt ürül ki a THC:

Vérvizsgálat: Fogyasztott mennyiségtől függően 4-24 óra

Vizeletvizsgálat: Fogyasztás gyakoriságától függően néhány nap (egyszeri, kis mennyiség) - 3 hónap (napi szintű fogyasztás nagy mennyiségben)

Gerincvelő-folyadék: örökre (de ilyen vizsgálatot nem csinálnak SOHA)

Zsírsejtekből: Akin sok zsír van azoknál 1 hónapig is, akin nincs ott pár nap. De zsírból szintén nem vizságlnak

Nyál: 24 óra

Verejték (vagy nyálkahártyaminta): 24-48 óra

Haj: THC nem mutatható ki hajból. Ellenben a kokain, a heroin és a metaamfetaminok igen!

köröm: Kokain kimutatható belőle

2020. szept. 10. 22:47
 3/5 A kérdező kommentje:
Fél éve szedek bupropion-t, kölcsönhatásra gondolsz, vagy önmagában a bupropion mellékhatásai jöhettek ki?
2020. szept. 10. 22:58
 4/5 anonim ***** válasza:
A thc köztudottan szorongásnövelő. Aki pánikra hajlamos annál felszínrehozhatja. De egyébként a bupropionnál is gyakran panaszkodnak arra, hogy jobban szoronganak tőle.
2020. szept. 10. 23:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Úgy volt ez tesó hogy az szerintem nem rendes zöldség volt. Márcsak a szívverés miatt se. A most kapható füvek legalább 80 % ban kezelve vannak szintetikus kannabinoiddal. Pl egy lájtos fújás a bikából, ugyan ki venné észre.

Azt lehet jönni a szövegekkel amiket mindenki tól h az én füvem ilyen tiszta meg ojan tiszta, meg megbízható az ember stb. Az igazság hogy eltűnt a rendes fű. Aki utána néz bármilyen értelmesebb fórumon látja is, mert ez globális jelenség..

[link]

Szóval szerintem nem a sima fűtől kaptál pánikbetegséget, hanem valami dizájner drogtól, amivel lefújták kicsit a füvet.

Persze mindegy, és a vizeletből is amúgy 2 hétig kimutatják a thct. Már ha volt benne :D

2020. szept. 11. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!