37 évesen nem értem el semmit. Hogyan motíváljam magam? Van ebből kiút?
Szia!
Szívszorító olvasni, hogy gyermek és párkapcsolat mellett is tud így érezni egy ember, nem ítéllek el, én is különböző mentális betegségekkel küzdök, és akkor sem jó semmi, amikor minden jó.
Az életed mely területével vagy igazából elégedetlen? Önmagaddal? A munkáddal? A családod többi tagjával való kapcsolatoddal? A párodtól mennyire kapsz támogatást lelkileg? Az okokat ha megtalálod, talán segít a megoldás keresésében. Ha a munkád a legnagyobb terhed, esetleg nincs lehetőséged tovább tanulni szakmát, nyelvet, akár esti iskolában? Jól gondolom, hogy volt/van egy fiatalkori álmod, amit nem sikerült beteljesítened anyagi vagy egyéb okokból?
Sosem késő rátérni arra az útra, amire eleve akartál; ha karrier váltásra nincs is lehetőség; hobbi, elfoglaltság formájában.
Kezdetnek írj egy listát arról, mit szeretsz az életedben, mivel vagy elégedett, mi az amit szeretnél, hogy az életed része maradjon, 10 év múlva is. Másik oszlopba pedig sorold fel azt, amivel elégedetlen vagy, amitől szeretnél megszabadulni. Ezek után, amit lehetséges, a nem szeretem dolgok és emberek közül hajíts ki az életedből. Nincs erre megfelelő időpont és megfelelő motiváció, ha az ember tele lesz mindennel, muszáj szelektálni.
Ha másfelől nem kapsz elég támogatást, szakembert érdemes keresni ehhez, lehet, hogy még nem találtad meg a megfelelőt.
Minden jót kívánok!
Kedved Kérdező!
Hogy vagy most?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!