Mit tegyek kényszergondolatok ellen autóvezetés közben?
A problémám nagyon kínoz már.
Az a helyzet, hogy vezetés közben és után gyötörnek a kényszergondolatok. Folyton azt hiszem már betegesen, hogy elütöttem valakit. Ilyenkor, ha megtehetem újra visszamegyek az érintett útszakaszra, hogy megbizonyosodjak, hogy nem-e történt semmi baj. Persze sosem történik semmi csak a hülye agyam képződménye az egész. De ilyenkor sem tudok megnyugodni, mert akkor meg az utána lévő kereszteződést/zebrát elhagyva bizonytalanodok el. A végtelenségig is ellenőrzném, hogy nem-e történt baj.
Van, hogy napokig örlődöm, hogy vajon nem-e ütöttem el valakit tolatásnál. Pedig vissza is nézek mindig+tükrök. Volt hogy már azt is megnéztem a neten nem-e történt gázolás ott, ahol jártam.
Nagyon beteges tudom.. az a legrosszabb benne, hogy agyilag felfogom, hogy nem történt semmi, de valami átvált és jönnek a hülye gondolatok. Egyébként máskor is előjön a kényszeres ellenőrzés nálam, de a vezetésnél a legerősebb.
#7 Most megmondom neked, hogy a kérdező nem ön és nem közveszélyes, ugyanis ugyanilyen problémával küzdök én is, lényegében én is kiírhattam volna ezt a kérdést. Azért hiszed annak, mert egy normális (bocs kérdező) nem tudja valójában megérteni, hogy mit is érez a kérdező, mik ezek a gondolatok, így jöhetnek olyan téves elképzelések, hogy hallucinál stb. Nem, egyszerűen arról van szó, hogy utólag elkapja egy érzés, hogy "mi van, ha...." és bár logikusan tudja, hogy nem történt semmi, nem hagyja nyugodni, belső feszültség keletkezik benne és félelem, aggódás.
Az mondjuk valóban gáz, ha ez még a vezetés közben is előjön, mert azért az tényleg minimálisan elvonhatja a figyelmed, ha nem is érzékeled.
Egyértelműen OCD-s vagy, nem könnyű gyógyítani, általában terápia + gyógyszer vezet eredményre, nálad súlyosnak is néz ki. Mindenképpen érdemes szakemberhez fordulnod, mert magától nem lesz jobb, sőt szarabb lesz és igazából nem jó szorongva élni az életed, fizikai betegségek is lesznek belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!