Mi lehet ez? Skizofrénia?
Sziasztok!
Egy ideje vannak olyan problémáim, hogy túlságosan sokat gondolkodom vagy agyalok...
Sokszor eszembe jut olyan, hogy mi van akkor, ha csak hallucinalom a világot? Vagy mi van, ha a körülöttem lévő dolgok nincsenek is ott csak hallucinalom őket... Vagy mi van akkor ha amit csinálok az meg se történt csak én gondolok, emlékszem rá úgy, mintha megtörtént volna... Sokszor felek, hogy majd rosszul fogok emlékezni dolgokra...
Már az is megfordult a fejemben, hogy mi van, ha a világon olyan, mint a Truman show...
Az az igazság, hogy ezekről a gondolatokrol, mindrol tudom, hogy butaság... De mivel tudom, hogy butaság, félelmet és heves negatív érzelmet vált ki belőlem.
Pl mi van, ha elmegyek valahova és majd mások előtt úgymond téveszmém lesz és én ott ezeket úgy fogom mondogatta, hogy akkor már valósnak fogom megélni őket.
Sokszor aggódom azon is, hogy annyira irreálisak számomra ezek a feltételezések vagy gondolatok, hogy mi van, ha soha nem múlik el?!
Volt olyan, hogy feladtam egy csekket, ott volt a kezemben, s olyan hülyeség ugrott be, hogy mi van, ha ez nem is történt meg, csak én gondolom, hogy voltam a postán... Miközben tudtam, hogy ez egy baromság... De még is levert a víz....
Köszönöm a válaszokat!
(Elnézést az ekzetek hiánya miatt!)
Kényszergondolatok ,szerintem mindenkinél előfordul,persze a mértéke egyáltalán nem mindegy.
Ha te úgy érzed ez irányítja az életed , és túl sokszor fordul elő veled,akkor keress fel egy szakembert .
S a kényszergondolat ellen mit lehet tenni?
Annyira fura ez, miért ijesztő egy ilyen gondolat számomra? Miért van stresszesebb napokon?
Miért nem állandó, csak, ha negatív inger ér jön elő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!