Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Fiatalon hiányzó fogak?

Fiatalon hiányzó fogak?

Figyelt kérdés

Már betegesen gondolom a fogaimra..Kb bárhova megyek, mindíg zavarnak.

18éves vagyok, és van már 3hiányzó fogam, sosem hanyagoltam el nagyon, anyukámnak is elég sok rossz foga van, pedig napi 2x is ápolta őket, nemtudom miért, lehet genetika, vagy táplálkozás, vagy én nem tudom, enis napi 2x mosom fogat, sajnos ez a 3 fog elvesztése úgy történt, hogy betegesen szorongtam régebben a fogorvostól, lyukasak voltak, és amire rásikerült venni magam az orvosra, már csak a húzás volt, mert vagy annyira gyulladt lett, vagy letört teljesen.

Az egyik ha mosolygom erősebben, még látszik is, ezért sokszor nem is merek már.. Úgy érzem, mintha így már nem lennék teljes ember..És úgy érzem hogy szorongom is emiatt.. Tudom, hogy van akik ennyi idősen a végtagjaikat vesztették el, és hogy ez nem a világvége. Implantátum lenne a megoldás?

2020. aug. 21. 16:03
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Teljes ember vagy így is, de valamilyen pótlásról gondoskodj minél előbb, mert előbb-utóbb a fogaid el fognak mozdulni, ami sok problémát okozhat, és később költhetsz még fogszabályzóra is.
2020. aug. 21. 16:18
 2/2 anonim ***** válasza:
A kihúzott fogakat egyébként is előbb-utóbb pótolni kellene, azt mondják, mert a mellettük levő fogak úgy nem maradnak stabilak. Nekem ondjuk már 20 éve kihúzták egy rágófogam és nem lett pótolva és semmi bajuk a mellette levő fogaknak, nem estek ki, stb.
2020. aug. 21. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!