Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért félek a fogorvosoktól/fo...

Miért félek a fogorvosoktól/fogaktól? L/17

Figyelt kérdés

sokszor álmodok azt is hogy kiesnek a fogaim és a szám teli van velük.. vagy hogy kiesik az első 2 fogam.. meg ilyesmi.. ha csak egy kicsit is beszélek fogakról szinte biztos hogy álmodni fogok velük..

nemsokára fogorvoshoz kell mennem de nagyon félek.. legutóbb 1 éve voltam akkor voltam 16 éves.. de sírtam.. (nem nagyon..)úgy mentem oda hogy csak megnézi.. nem csinál semmit csak megnézi és elmondja hogy mit kell majd csinálni.. de nem.. mondta h maradjak ott és már hozta is az érzéstelenítőt én meg oda"rohantam" az ajtóhoz és szóltam anyának hogy jöjjön már de akkor már szinte sírtam..

nem bírom ahogy fúrják a fogam az érzéstelenítőt azt a sok fogót.. meg az egészet.. hogy tudnék ezen változtatni? most 17vagyok de ha csak beszélek róla is elkezd könnyezni a szemem.. ez "normális"? mm hogy ennyire félek.. :/?

amúgy mindenki azt mondja hogy nagyon jó fogorvos de nekem mindegyik egyformán "rossz".. eddig csak 2x tömték a fogamat és volt éjszakai fogszabályzóm is..

2012. máj. 30. 22:26
 1/2 A kérdező kommentje:
ja és még annyi hogy amúgy nem félek a tűktől vagy az ilyen dolgoktól.. szinte semmimástól nem félek csak a fogaktól/fogorvosoktól..
2012. máj. 30. 22:29
 2/2 anonim ***** válasza:
Enyhe szorongásnak mondható.Mondanám,hogy beszélj szakemberrel,bár eddig nekem nem sokat segítettek,de egyéne válogatja,ki mennyire fogékony a,,szentbeszédre".Egy nem éppen erős szorongásoldó(pl Atarax)jó lehet,nem tesz függővé,de sokat segíthet,bár ezek felírásához mindenképp orvos szükséges.(Hozzáteszem:sokszor a gyógyszer nem megoldás,nekem elég súlyos a problémám,hat orvosnál voltam eddig,egyik sem tudott segíteni,ellenben másfajta módszerekkel-gondolok itt ilyen természetgyógyászatra,energiafelszabadításra,stb-már értek el hatást nálam,még diploma sem kellett hozzá...)Szüleiddel beszéld meg mindenképp,melyiket tartjátok jobbnak,a dokit vagy az ilyen természetes gyógymódokat.Utóbbi amúgy lehet hatásosabb,de előbbi elterjedtebb...Nem tudom,te melyik felé hajlasz inkább,mindenesetre nálad még talán nincs hatalmas problem,én örülnék,ha,,csak"ennyim lenne :/ :)
2012. máj. 30. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!