Milyen iskolai bántalmazásokat nyeltetek le az évek során?
Interentes bullying is érdekel, ha úgy van. Bár ezt inkább csak azért kategorizálnám ide, mert a modern világnak köszönhetően osztálycsoportba is lehet kifejezetten valaki bántva.
Én hirtelen írtam egy listát magamnak ezekből, és mindent összevetve csodálom, hogy akkor ezt tűrtem.
Engem az általános iskolában piszkáltak. Egy lány nagyon rám szállt akkoriban. Beszólogatott, kötekedett velem. Emiatt pszichológushoz is jártam. Egyszer már elegem volt és olyat beszóltam, ami, miatt mai napig fogom a fejem. Ez a lány végül más iskolába ment.
Ezután egy másik lány kezdett el piszkálni, nála már jobban beszólogottam, de csak még rosszabb lett, kiközösítés stb...
Alapiskola utolsó pár évében már csak pár ,, magukat felsőbbrendűnek hivő" srác szólogatott csak be, de őket már nem vettem komolyan.
Így történt hogy kicsinyke önbizalommal ballagtam el az alapsuliból.
Elég hosszú listát írhatnék az iskolai atrocitásokból....
A csúfolás, kiközösítés, beszólogatás gyakori volt, az időszakos lökdösések sem estek jól. Pár esetet kiemelnék ezek közül:
Egyszer alsó tagozatban nagyon fájt, amikor az arcomba dobtak egy hógolyót közvetlen közelről. Attól félek, más okból is fájt ez a dobás ennyire.
Láttam, ahogy az egyik gyerek belegyúrt Kavicsokat a hógolyókba, amikkel meg is dobálta a többi gyereket. Szerintem én is olyat kaptam. Elképesztően fájt, sírtam is. Nagyon.
Tanároktól ritkábban ért lelki terror engem. A középsulis angoltanárnő viszont számtalanszor megbántott engem. Az angol nyelvet a német után kezdtem el megtanulni, ami azzal járt, hogy nagyon rossz volt az angol kiejtésem. Egy csomó szót megpróbáltam a leírt betűk után kiejteni, mondanom se kell, hiba volt... az angol tanárnő jó hangosan kiröhögött, amikor valamit rosszul ejtettem ki. Első gimiben szinte minden órán kinevetett. Azóta sokáig alig mertem megszólalni angolul, nehezen küzdöttem le a gátlásaimat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!