Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen iskolai bántalmazásokat...

Milyen iskolai bántalmazásokat nyeltetek le az évek során?

Figyelt kérdés

Interentes bullying is érdekel, ha úgy van. Bár ezt inkább csak azért kategorizálnám ide, mert a modern világnak köszönhetően osztálycsoportba is lehet kifejezetten valaki bántva.

Én hirtelen írtam egy listát magamnak ezekből, és mindent összevetve csodálom, hogy akkor ezt tűrtem.

2020. aug. 20. 14:04
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
beszólások, öltözőben voltak durvább dolgok...
2020. aug. 20. 14:07
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
Engem inkább a tanàrok bántottak, bár nem vagyok biztos benne, hogy szándékosan. Sokkal inkább az lehetett a baj, hogy hiányosak voltak a pszichológiai ismereteik. Mint utólag kiderült, szorongásos zavaraim voltak/vannak, ès mindig visszahúzòdó voltam, csöndes, ráadásul kicsit csúnyácska is, mindig a szemembe lógott a hajam, amögé bújtam el, a körmöm is rágtam. Meglepő mòdon nem az osztálytársaim bàntottak, voltak barátaim, inkább a tanárok szólogattak be. A tesi óra kèsz rèmálom volt, főleg a csapatjáték, nem mertem csapatkapitány lenni, ezèrt a tanàr az egész osztály előtt leüvöltött. Feleléskor mindig hangoztatták, hogy alig nyitom ki a szàmat, szólaljak màr meg rendesen. Mikor elestem az udvaron, és betört az orrom, sírva odaszaladtam az ügyeletes tanàrhoz, aki közölte velem, hogy "ne bömbölj, hanem menj át az orvoshoz." Gimiben jobb volt a helyzet, de általánosban azért gyerekként, ezek nagyon belém ivódtak.
2020. aug. 20. 14:19
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát engem tesi után mindig megvertek mert béna voltam, folyamatosan beszóltak, elgáncsoltak, vagy ellopták cuccaim és neten osztály csoportba kínos képeket küldtek rólam.

Hát mondhatjuk elég is volt, hiába álltam ki magamért semmit se ért ha bunyó lett belőle akkor is tanárok engem szidtak le.

2020. aug. 20. 14:39
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Tesin mindenki csúfol, hogy béna vagyok. Ok nélkül elkezdenek bántani bántó szavakkal minden nap.
2020. aug. 20. 15:25
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Általánosban a súlyomra kaptam nagyon durva megjegyzéseket amik addig fajultak, hogy pszichológushoz kellett járnom és addig koplaltam amíg elájultam..középiskolában már nem volt ilyen gondom mivel addigra lefogytam a kemény munkának köszönhetően :) Azért továbbra sem egy kellemes emlék az általános suli.
2020. aug. 20. 16:18
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Engem a történelem tanárom kiröhögört hangosan az osztály előtt, hogy "te egyetemre".

Hogy ott rohadna meg. Minden órája olyan unalmas volt azt hitt felkötöm magam, pedig korábban szerettem a történelemet. Kijegyzetelte az anyagot előre egyszer és azt olvasta fel monoton hangon minen órán. Kímszenvedés volt. Köszi Lippai Éva a Szinnyeiből azóta 3 diplomám is lett te meg pályát tévesztettél. :P

2020. aug. 20. 21:03
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Általánosban: a ruháim miatt, a hajam miatt(göndör hajam van,de anyám mindig kifésülte és úgy néztem ki,mint egy szalmakazal),az arcom/súlyom/szemüvegem miatt. A tanárok is többször megalázták elég durván,ha valamit nem tudtam. A viselkedésem miatt is sokat csúfoltak,mert szinte mindig jókedvem volt és sokat mosolyogtam emiatt sokak szerint hülye voltam. Tesin is csúfoltak,mert béna voltam.

Középsuli: az általános iskolás bántalmazások miatt elkezdtem nagyon szorongani,emiatt a középiskolában is célponttá váltam. Itt is mindenért csúfoltak. Volt,hogy vízzel töltött óvszerrel vágtak fejbe,illetve a halálomat kívánták a szülinapomon stb..

Engem teljesen tönkretett ezaz egész. 19 évesen diagnosztizáltak erős szorongással,illetve súlyos depresszióval. Mondhatjuk úgyis,hogy az egész életem tönkrement a bántalmazások miatt. Több pszichiáternél/pszichológusnál jártam már,de nem nagyon tudnak ők se segíteni sajnos.

2020. aug. 21. 23:05
 8/12 anonim ***** válasza:
75%

Nagyon sajnálom utolsó. Ha nem is pont ilyen okok miatt de én is hasonlóan jártam csak nekem 16 éves koromban elegem lett azon a ponton mikor az osztalytársaim úgy ébresztettek egy busz út soran hogy a fejemre dobtak egy telipakolt hátizsákot röhögve. Miközben egesz tabir alatt én mostam a ruháikat meg segitettem nekik mindenben

Onnantól elkezdtem fekete ruhakba járni szünetben fúldugó zenével a fülemben és olvastam. Nem szóltam senkihez az 1db barátnőmön kívül. Közben lefogytam és 4re a suli legjobb pasija lett a barátom a sok rohadék meg csak irigykedett. De ha nem telik be a pohár azzal a táskával valoszínű én is így jártam volna. A göndög haj meg szép és le lehet fogyni szóval ne add fel.

2020. aug. 22. 11:51
 9/12 anonim válasza:
100%

Engem általános suliban gyakorlatilag minden áldott nap bántottak valamilyen módon.

A testsúlyom, szemüvegem, magasságom. Bármi, szó szerint bármi, ami "rossz" azzal folyton cikiztek, de nem csak a diákok, hanem a tanárok is. A magyartanárhoz mindig remegve mentem órára, ugyanis akárhogy tudtam az anyagot mindig engem kérdezett, ha valamit rosszul mondtam üvöltött. Volt, hogy kirángatott a padból, kihurcolt a táblához, lökdösött, megfogta a kezeivel a fejem, rángatta, a cuccaimat ledobálta a földre, a tollamat eltörte mert hozzávágta az asztalhoz, belemászott a képembe, volt hogy egész tanórákat töltött azzal hogy mocskoljon és üvöltözzön velem. A többiek meg csak csöndben ültek és röhögtek.

Volt, amikor egy srác (én is fiú vagyok) az osztályból a folyosón szekált a cuccaimért, túlsúlyos vagyok, szidta édesanyámat, akkor nekilöktem a falnak, és annyit mondtam, hogy elegem van. A szekrényből kiszedtem a cuccaimat és hazamentem. Ez az eset órák után volt, csak egy ebédszünet lett volna hátra.

2020. aug. 26. 16:11
 10/12 anonim válasza:
83%
Engem a Tesitanárom aki egyben az osztalyfonokom szokott piszkalni. Kotekedo stilus akitol kerdezunk valamit es nem valaszol inkabb elkezdi mondani hogy mi helytelen nyelvtanilag a mondatunkban. Koztudott senki elott nem titok hogy az oyztalban a lanyok kozul en vagyok a legnagyobb darab de meg igyis en nezek ki a legjobban(szerintem).es viccelodik allandoan a sullyommal kapcsolatban pl:multkor 16 fokban megszolaltam higy nem fazok nem huzom fel a kabatomat erre megszolalt mellettem a 40 kilos osztalytarsam higy jezus huzd fel mert hideg van.erre a tanarom hogy jolvan o azert nem fazik mert zsirparnas es ez nem az elso beszolasa volt. Es beszaladtam a wcbe es sirtam mimor kijottem nem tudtam titkolni hogy nem sirtam o pedig csak megvonta a vallat. Abba nem gondol bele hogy ez milyen lelki bajokat okozhat
2020. okt. 25. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!