Létezik ilyesfajta személyiségi zavar?
Van egy ember az életemben, akit nagyon régóta szeretek. Általában elfolytom, mert ha a realitás talaján mozgunk, nem lehetséges semmi köztünk, néha viszont egyértelműen a tudtomra adja hogy akar, de többnyire inkább bánt. Közel enged, majd ellök magától, folyamatosan.
Éppen tegnap voltam fültanúja, hogy kifiguráz mások előtt, meg a legjobb barátját is, de egyébként amikor kettesben vagyunk nagyon rendes és odaadó.
A kérdés azzal kapcsolatos, hogy ez fakadhat-e abból, hogy gyerekkorában nem szerette senki? Lehet személyiségzavar?40 éves nőről beszélünk.
10
vannak felfogási problémák, látom...
12 nem, neked. egy kevésbé bonyolult mondatot sem tudsz értelmezni, így nem is értem, hogy még is minek szagértel?
De adok 1 kis segítséget, hátha azért még is csak leesik a végére...
Kétszínűség nincs a pszichiátriában, manipulatív, identitás problémának hívjuk. Amit te kétszínű, hazug, megbízhatatlannak nevezel, a "méltóság megsértésének (???? XD), "hátbatámadásnak" (?XDDD) azt mi egyszerűen patológiás viselkedésnek, ami tehát nem egészséges. Ami nem egészséges kérlek szépen, hanem beteges, azt mi fogjuk szépen, és szakszerűen megnevezzük. Ez esetben nárcisztikusnak. A nárcizmus egyébként benne van mindenkiben, az egészséges személyiség része, amikor viszont kicsit túllő a célon, akkor problémaként kezeljük. A személyiségzavar nem 100%, ehhez hosszú vizsgálat szükséges, ellenben az világos, mint a nap, hogy ez a viselkedés nárcisztikus. Nem nárcisztukus személyiségzavar tünete, hanem egy nárcisztikus viselkedés. Kezded kapiskálni? Remek!
jól van 13 köszönöm a fölényes, lekezelő - ám szart sem érő szakpszichiátriai kioktatást.
Ami szép mégis eme elmés-nemes párbeszédben: 14-ben azt hoztad ki, amit én -a buta, idióta, (más területen dolgozó) laikus - is!
"Kétszínűség nincs a pszichiátriában, manipulatív, identitás problémának hívjuk". Tadam. és? ettől jobb lesz a kérdezőnek?
"Amit te kétszínű, hazug, megbízhatatlannak nevezel, a "méltóság megsértésének (???? XD), "hátbatámadásnak" (?XDDD) azt mi egyszerűen patológiás viselkedésnek, - és? ettől szintén nem lesz jobb a diagnózis
("hazug, megbízhatatlan"-ezt nem mondtam)
elhiszem, hogy neked nem érthető az "emberi méltóság" megsértése kifejezés. Ebben segítek, tisztelettel, ha megengeded, persze csak akkor: Amikor a sok szakszó és nulla gyógyítás után a markába nyomod a vegyszarokat (ami csak elnyomja a bajokat és 200 kilósra hizlalja) - akkor az történik, amit soha nem fog megérteni egy materialista szakember:
az emberi méltóság megsértése.
Köszönöm a beszélgetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!