Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik ilyesfajta személyiség...

Létezik ilyesfajta személyiségi zavar?

Figyelt kérdés

Van egy ember az életemben, akit nagyon régóta szeretek. Általában elfolytom, mert ha a realitás talaján mozgunk, nem lehetséges semmi köztünk, néha viszont egyértelműen a tudtomra adja hogy akar, de többnyire inkább bánt. Közel enged, majd ellök magától, folyamatosan.

Éppen tegnap voltam fültanúja, hogy kifiguráz mások előtt, meg a legjobb barátját is, de egyébként amikor kettesben vagyunk nagyon rendes és odaadó.

A kérdés azzal kapcsolatos, hogy ez fakadhat-e abból, hogy gyerekkorában nem szerette senki? Lehet személyiségzavar?40 éves nőről beszélünk.

2020. aug. 16. 09:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Lehet személyiségzavar, az okát azt hiszem évekig kutatná egy lélekgyógyász, csak így nem lehet megmondani.

Mindenesetre ez a hátbatámadás és alattomos kétszínűség nem arra utal, hogy nem egy tiszta-szívű, jólelkű, kedves hölgy.

2020. aug. 16. 09:59
 2/15 anonim ***** válasza:
javítás -1nem: nem arra utal, hogy egy tiszta-szívű, jólelkű, kedves hölgy.
2020. aug. 16. 10:00
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod! Még amit kifelejtettem a történetből, hogy eléggé kapcsolatfüggő, de a kapcsolataiért nem tesz semmit, csak ha rizikó van. Akkor viszont nem enged.
2020. aug. 16. 10:27
 4/15 anonim ***** válasza:
ez még árnyalja a képet, hogy "használja az embereket", mint tárgyakat, nem tekinti emberi méltóságukat. De a személyiségzavar okát nem lehet tudni, és annak ismeretének hiányában a segítséget sajnos így nem lehet adni. De már nem is annyira fiatal, ami szintén nagyon nehézzé tenné a változást (csak akkor lenne, ha ő is nagyon akarna változni, és akkor is nagyon nehezen)
2020. aug. 16. 10:49
 5/15 anonim ***** válasza:
+4-hez még egy gondolat Immanuel Kanttól: minden embernek önmagában nyugvó célja van, ezért nem használhatja eszközként senki a másik embert
2020. aug. 16. 11:46
 6/15 anonim ***** válasza:
Nárcisztikus szaga van
2020. aug. 16. 12:59
 7/15 anonim ***** válasza:
6 - ez most divatos, de itt inkább egy kétszínűség és emberi méltóság megsértése van a háttérben érzésem szerint, a hátbatámadás miatt (1,4,5vagyok)
2020. aug. 16. 13:34
 8/15 anonim ***** válasza:
érzésem szerint hiszek a leírtak relatív valószinülésében, nem gondolkodom túl, és megtanulom, hogy amit te ennek-annak nevezel, amögött valós folyamatok vannak.
2020. aug. 16. 14:40
 9/15 anonim ***** válasza:
valószínűségében*
2020. aug. 16. 14:40
 10/15 anonim ***** válasza:

valós folyamat, ha hátam mögött gúnyolnak és leröhögnek, persze, szerintem is - átéltél már ilyet 8-as? nekem volt szerencsém

------------

kis ajándék a Kérdezőnek:

egy építész írása:

"– Ha egy angyal eléd állana és felajánlaná, teljesítem három kívánságod, mit kérnél tőle? – szegezte nekem a kérdést politikus ismerősöm a frissen felcsinált téren.

– Én csak egyet kívánnék – mondtam.

– De ha hármat kívánhatnál, mik lennének azok?

– Nekem elég lenne egyetlenegy.

– És mi volna az? – nógatott kedvesen gúnyolódva.

– Amikor Berzsenyit idézem, hogy „…minden ország támasza, Talpköve a tiszta erkölcs” – senki ne röhögjön le.

Mert egyáltalán nem vigasztal, hogy az írástudók árulása nemcsak Magyarországon újra és újra visszatapsolt divat. Mert az írástudók árulása – globális. Pontosabban – globalibugris."

[link]

2020. aug. 16. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!