Ez mentális betegségre utalhat? Kiesik 1 2 másodpercre hol vagyok és kivel?
Én ezt normálisnak gondoltam, de mondták páran hogy nekik egyáltalán nincs ilyen gondjuk :D
Mostanában egyre többet van iylen.pl. Néha, ha a páromnak egy csókot szeretnék adni van hogy egy pár pillanatra elgondolkozom hogy neki szabad e vagy egy olyan személy akinek nem szabad (pl barát stb.) de ez nem észre vehető 1 2 másodperc és tisztazodik minden hogy ki ő . Helyeknél pl. néha körül kell néznem és elgondolkodnom hogy most pontosan hol vagyok. Gyorsan történik minden, tehát ezért is nem gyanítottam semmi rosszat ezzel kapcsolatban. Helyzettől és embertől független az egész. Nem emlékezet kiesésről van szó, hanem szimplán mintha egy pillanatra minden idegen lenne.
Kenyszerbeteg vagyok de ezzel is együtt tudok élni tehát kezelesre nem szoruló, de próbáltam össze kötni ezzel, aminek szerintem semmi köze egymáshoz.
22l
Én úgy tudom akkor van mentális betegség, ha valami akadályozza az életet.
Mert amúgy elég különböző mindenki mentálisan.
Egyébként olyan volt olvasni, mintha az lenne, hogy hagysz egy kis gyanút az érzékeiddel kapcsolatban, hogy tuti úgy van e ahogy lennie kell. Szóval így megállsz és rákérdezel, ahol elvileg bízni szokás.
amúgy nálam olyan van, hogy így pillanatokra nem tudom mit csinálok. és akkor azt mondom magamnak, "most azt csinálom, hogy" és akkor általában eazembe jut, hogy pl azért mentem a konghába, hogy teát csináljak.
Ez egy bizonyos szintig normális, mindenkivel előfordul, hogy kiesnek néha a dolgok, bár az nem túl gyakori szerintem, hogy egy pillanatra elfelejtem, hogy ki is az, aki mellettem áll.
Én azt javasolnám, hogy figyeld magad. Milyen gyakran jelentkezik, mennyire hosszú ideig tart, tapasztalsz-e valami más tünetet.
Ha nem hagy nyugodni, vagy sűrűbben jelentkezik, inkább menj el orvoshoz. Ilyen probléma nem csak mentális eredetű lehet, szervi elváltozás is okozhatja, neurológushoz is fordulhatsz ilyennel. Ne ijedj meg egyébként, fiatal vagy, egészészséges, reméljük még jó sokáig, de tudod, az ördög sosem alszik. Ezt csak azért mondom, mert nagyon sokan nem mennek orvoshoz, mert “minek”, pedig sokkal jobb, ha az ember fölöslegesen ment el, mint későn.
*Ja és ezek csak tippek, lehet, tehát cska lehet,hogy érdemes ezeket kipróbálnod, mielőtt orvoshoz mennél, és akkor már lehet, hogy nem is kell orvoshoz menni.
Ja és pl vas van még: cékla, spenót, sóska. -csakhogy ide is legyen mégtöbb példa; hátha jól jön még valakinek. Meg van még olyan multivitaminos üditő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!