Súlyos mentális probléma. Miért?
Szia! Amint elolvastam ezt a kérdést, úgy éreztem, hogy muszáj ide írnom, hiszen megértem a helyzeted.
Egyidősek vagyunk, csak én éppenséggel lány és kicsit másabb problémáim vannak. Többször voltam már pszichológusnál és pszichiáternél is, ezért el tudom mondani a saját tapasztalataimat. Mindkettőből jót kell, hogy kifogj, máskülönben egyáltalán nem lesz kellemes érzés akár egy órán át ott ülni, és többnyire szorongani. Ha megteheted, akkor addig keresgélj, ameddig nem találsz egy olyan személyt, akivel megfelelően szimpatizálsz, hidd el, ezt rontottam el én is. Mehetsz pszichiáterhez is, de ha hozzám hasonló alkat vagy, akkor minden bizonnyal nem fog sokat segíteni. Nem szeretem a gyógyszereket és a hangulatjavítók hatását nem bírom. Viszont szerintem egy próbát megér, a pszichológust se utasítsd el, néha azért jól esik kibeszélni magadból a bajaid.
Bár ezt senki nem mondta előttem, de van egy jó tanácsom; akarj változni, és merj változtatni. Legelőször magadban kell eldöntened mit szeretnél, majd ezeket az apró célokat szépen lassan megvalósítod. Rakj rendbe mindent odabent, ha segítséggel megy csak, akkor azzal. Tapasztalatból mondom, hogy szedhetsz te pirulákat, mehetsz terápiákra, bebeszélhetsz magadba dolgokat, de ha nem szeretnél változni, nem is fogsz. Ezt a változást ne úgy értsd, hogy hú ha, más ember leszel. Nem, nem leszel, csupán csak boldogabb és esetleg célratörőbb. Kereszetsz új hobbikat, mehetsz edzeni, vedd komolyan a tanulást, vagy akármi más. Tereld el a figyelmed a rossz gondolatoktól.
Annyit még ajánlok, hogy beszélj anyukáddal meg a barátaiddal arról, ami benned folyik és amit érzel. Hidd el, eszméletlen sokat fog segíteni.
Én még most indultam el, de hidd el, szerintem veled együtt érek majd célba! Sok sikert kívánok.
A fojtogató érzés szerintem stessztől lehetett. Éjszaka is ébredhet az ember ilyenre, tényleg ijesztő.
Ha fizikailag semmi bajod, akkor ezen segíthet a kifárasztó megerőltetés. Mondjuk kitűzöd magadnak, hogy egy hónapon belül lassan addig emeled a futásadagodat, amíg könnyen lefutsz mondjuk 10 km-t. Ha elég időd van, kitűzheted akár a félmaratont vagy a maratont is, ahogy gondolod. És vezetgetsz naplót, hogy hogyan haladsz.
Azt írod, hogy kivizsgáltak, hogy sokat jártál orvoshoz, biztos mondták volna, ha mondjuk olyan bajod lenne, hogy nem futhatnál.
Ha van, aki veled tartana, annál jobb.
Vagy választhatsz más sportot is, de a kintiek jobbak a friss levegő miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!