Kevert szorongásos és egyéb depressziós zavar. Ebből hogy lehet kijönni?
Kedves első, szerintem járt már orvosnál, ha tudja mi a baja :)
1. Nyugodj meg, engedd meg magadnak, hogy “beteg” legyél
2. Nyugtasd meg a tested. Ne kávézz, ne egyél össze minden szart, egyél rendszeresen, igyál vizet. Ne igyál alkoholt. Aludj eleget.
Citromfű tea nekem sokat segít
Legyél friss levegőn, napon.
3. Sportolj. Nekem sokat jelent. Úgy érzem kapcsolódok önmagamhoz és a testemhez is, illetve megtapasztalom hogy normális dolog a pulzus emelkedése stb.
4. Válassz segítőt magadnak. Pszichológus, családállítás, pszichodráma bármi!
Nekem ezek segítettek. Illetve az, hogy minden napra megvan a listám, hogy mit kell tennem. És itt ne csak azokra a dolgokra gondolj, hogy takarítanom kell vagy ezt meg ezt el kell intézni. Hanem mondjuk az is, hogy magadra szánj időt. Pl. Fürdeni, felkenni azt a krémet reggel, Szépen felöltözni, hobbizni, olvasni stb :-)
Amit még tudok neked mondani, hogy változtatás nélkül ez nem fog menni. Kemény meló. Lehet tapasztalod, hogy a közvetlen környezeted elfordul, akiket a barátaidnak hittél egyszerűen elpárolognak. Kemény felismerések időszaka önmagadról és a környezetedről, és hidd el, hogy hálás leszel egyszer ezért.
Komfortzónán kívül kell mozognod, hogy legyen önbizalmad
Húzd meg a határaidat
Engedd el a megfelelési kényszeredet
Rengeteg irodalom van a neten is ! Én nagyon szeretem Halász Alexandra videóit, igazán jóhumorú éS közérthető :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!