Hogyan gondolkodjak, hogy élvezzem a nyaralást?
Sziasztok!
Nagyjából 2-3 éve fokozatosan elvesztettem minden iránt az érdeklődésem és már nem próbálok semmi miatt "harcolni". Egyfajta tagadás alakult ki bennem mindennel szemben. Önbizalmam gyerekként sose volt, legfeljebb próbáltam "nagylegényként" viselkedni és menőnek tűnni a többi gyerek szemében, de közben reszketve igyekeztem megfelelni a véleményüknek. Mostanra már semmi sem okoz örömet és azt veszem magamon észre, hogy ösztönösen igyekszem elzárkózni a világtól, és egyfajta második valóságban élek, sorozatokat nézek, írok, olvasok, videójátékokat játszok, de nem azért mert szeretem, hanem a valóságban az agyam képtelen létezni. Édesapámmal is ha kint dolgozunk vagy csinálunk valamit a fejemben állandó jelleggel kitalált szituációkat, történeteket gyártok, mert másképp borzasztó életundort érzek.
Eléggé eltávolodtam a barátaimtól is, ha hívnak valahova máris keresem a kifogás, hogy miért nem tudok menni. Ha mégis hirtelen felindulásból elmegyek, csak azt látom, hogy a másik embernek is milyen szerencsétlen, értelmetlen az élete csak ezt nem fogja fel. Szerelmes az ég tudja mióta nem voltam, amióta rájöttem hogy leszbikus vagyok és hogy a vallásom és a családom szerint ez egyenes út a pokolba, tudatosan eltemetek minden ilyesmi érzést magamban és kerülök mindenkit akihez egy kicsit is vonzódok.
Na már most,kérdésre visszatérve, tudom hogy nagyon nem jó ez így és akarok változtatni, de képtelen vagyok rá. Jövőhéten szüleimmel nyaralni megyünk a család egy barátjához, és szeretném jól érezni magam, megragadni a lehetőségeket, magam mögött hagyni ezt az egész búskomorságot.
De akárhányszor próbálok kimászni ebből a gödörből amit magamnak ástam, mindig visszaesek.
Szerintetek hogyan tudnék máshogy állni a dolgokhoz? Ha csak rövidtávon is, de ti hogyan tudjátok boldognak tettetni magatokat?
Köszönöm a segítséget!
18/L
Valaki mondja már el, hogy a GYIK tényleg tele van depressziós, világfájdalmas tinivel, vagy trollok szórakoznak itt?
Amúgy nem kell élvezni a nyaralást. Ott is lehet szenvedni, ha akarsz.
"Valaki mondja már el, hogy a GYIK tényleg tele van depressziós, világfájdalmas tinivel, vagy trollok szórakoznak itt?"
Csak és kirárólag Neked elmondom: tényleg sok depressziós tini van a GYK-on.
1es, egy proletár barom vagy. Soha nem leszel depressziós, az tuti, mert soha nem lesz annyi gondolat az üres es ostoba fejedben, hogy kialakulhasson nálad. Borzasztóan hülye es egyszerű vagy, ne szólj hozza ehhez a témához.
Kérdező, amit leírsz, az szerintem mar a maladaptiv álmodozás kategória, en ezzel elek gyerekkorom óta. Egyérteműen depressziós vagy, ezt nem lehet otthon hagyni sajnos, de az egyik legjobb módszer ellene mégis a környezetvaltozas, nekem ez szokott segíteni, annak ellenére, hogy sohasem fog elmúlni ez az érzés, mert bárhova mész, latod, hogy minden értelmetlen. Illetve a kliniki depresszió esetében muszáj szedni a gyógyszert.
Utolsó, én nem szóltam hozzád. A személyeskedésed undorító, és jelentettem.
Te nem ismersz engem, úgyhogy fogd vissza magad az ítélettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!