Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen tapasztalatok vannak...

Milyen tapasztalatok vannak szorongás csökkentő gyógyszerekkel?

Figyelt kérdés
Erős szorongással küzdök, amin hosszú évek pszichoterápiája is csak átmenetileg tud javítani. A végsőkig ellenálltam a gyógyszeres kezelésnek, de most nagyon úgy tűnik, hogy nincs más megoldás. Mielőtt a gyógyszeres terápia mellett döntök, nagy segítség lenne, ha személyes tapasztalatokat olvashatnék, kinek mennyire vált be, vagy milyen problémákat okozott a gyógyszerszedés szorongásra. Köszönöm.

2020. júl. 24. 10:56
 1/10 anonim ***** válasza:

A szorongásom megszűnt. Én is féltem tőle, meg a mellékhatásoktól is de úgy gondoltam,hogy nagyon nem mindegy milyen az életminőségem. Így inkább szedem. Mellékhatásként kis álmosságot érzek néha.

Mondjuk nekem a 3. gyógyszer kombináció hatott.

2020. júl. 24. 12:04
 2/10 anonim ***** válasza:

Elso korben a Xanax az eletem mentette meg. Az antidepresszans, ami szorongasoldo, ugy hat het utan fejtette ki teljesen a hatasat. Bantam utana, hogy tiz evet diszfunkcionalisan toltottem el. Azota repulovel is utazom egyedul, elotte a hazunk elott is szorongtam.

Hosszu tavon visszatert a szorongasom, de a korulmenyek miatt. Totalisan ingerszegeny elet, elkenyeztet a parom, nem dolgozom, nincs feladatom. De mar egesz mas a szorongast kezelni, hogy tudom, el tud mulni, nem kell a teljes menthetetlenseget ereznem.

2020. júl. 24. 12:33
 3/10 anonim ***** válasza:
23%

Megszólaltak a gyógyszerfüggők.:) Nem sok dologhoz értek az életben, de a gyógyszerekhez nagyon. Az ismert nyugtatók (xanax, frontin, rivotril) gyorsan, és hatékonyan nyomják el kémiailag a szorongást. Viszont ugyanilyen gyorsan, és hatékonyan rájuk is lehet függeni totális mértékben. Ez azt jelenti, hogy amikor el akarod hagyni, vagy csak kihagysz egy adagot, akkor a szorongások ötszörös erővel fognak visszatértni + még egyéb, eddig soha nem tapasztalt tünetek.

Tanácsom a következő: 1-2 hónapnál tovább ne szedd, és amíg tart a hatása, addig egyéb módszerekkel próbáld legyőzni a szorongást. A nyugtatókra a legjobb hasonlatom a mankó. Ha valakinek pl kificamodik a bokája, akkor használhat mankót ÁTMENETILEG, hogy egyáltalán valahogy tudjon menni. De ez nem azt jelenti, hogy a sérüléstől már örökké mankóznia kellene, sőt. Meg kell tanulnia a saját lábán menni. Ugyanígy tanulj meg nyugtató nélkül is nyugodtnak lenni. Ne süppedj bele a gyógyszerek adta mesterséges nyugalomba, mert az nem igazi nyugalom. Mihelyst kimegy a gyógyszer hatása, kezdődik előlről a szorongás. Aztán azt veszi észre az ember, hogy az óráját lesegeti izzadva, hogy mikor veheti már be a következő megváltó adagot. Szóval ésszel, okosan.

2020. júl. 24. 13:30
 4/10 anonim ***** válasza:
Kedves harmas. Husz eve szedek Xanaxot. Soha nem okozott hozzaszokast, viszont kb 2-27 eves koromig brutalisan szorongtam, a hasmenestol a fuldoklasig. Nem ohajtok leszokni teljesen. Reg nem elnek.
2020. júl. 24. 15:01
 5/10 anonim ***** válasza:
29%
A frontin szerintem sz*rt sem ér. Kb olyan az egész, mintha egy szkafanderbe lennék. Belassul a mozgásom, ködös a látásom, de ugyan annyira nyomasztónak érzek mindent. Ráadásul alvásparalízisem lett tőle, meg másnap sokkal de sokkal gyengébb voltam a konditerembe. Bocsánat, azt mondtam volna hogy semmit nem ér? Dehogynem. Még sokkal rosszabb lesz tőle minden, és (főleg másnap) csak még sokkal depressziósabb lettem tőle. Rám fura mód ami jó hatással volt, az a Zolep nevű altató. És nem alváshoz szedtem be belőle, hanem csak úgy napközben, nyugtatóként. Persze nem sokszor, és hamar kialakult a tolerancia. Nincs olyan gyógyszer, ami egyetemesen jó lenne mindenkinek. És egy idő után szinte mindre immunis lesz az ember. Ezért nem is szedek kb semmit már. Még csak nem is dohányzom, nem iszom. Egyedül nézek szembe a vésszel.
2020. júl. 24. 17:00
 6/10 anonim ***** válasza:
3as valaszoloval ertek egyet. Az agy igy mukodik, ha elnyomjak a szorongast, akkoe szorongassal vag vissza. Ezert konnyu raszokni a nyugtatokra.
2020. júl. 24. 19:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezért kell antidepresszánssal kezelni. Kiválóan működik.
2020. júl. 24. 20:07
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is antidepresszánst szedek de csak 3. lett jó. Nem mindenkinél hat mindegyik ugyanúgy.

Első válaszoló voltam.

2020. júl. 27. 09:20
 9/10 anonim ***** válasza:

Kedves hármas. Ne beszélj hülyeségeket,nem értesz hozzá,különben nem írnál ennyi butaságot. A gyógyszerek igazi hatása hosszú távon mutatkozik meg és addig kell szedni míg az orvos javasolja. Isten ment,hogy bárki elhagyja csak úgy 1 hónap után. Szorongásgátló nem csak az általad felsorolt erős gyógyszerek lehetnek,hanem antidepresszánsok is pl.

Nem mindenkinél válik be más módszer,de ha figyeltél volna ezt a kérdező írta is.

Sosem vártam remegve a következő adagot,sőt csökkentettem is lefelé,ne keverd össze az embereket. Vannak akik normálisan szedik míg mások már úgy mint a kábítószert na ez a gyógyszerfüggő.

Évek óta napi 1 et veszek be a legkisebb hatóanyagúból és ha kimarad sokszor észre se veszem. Fel kellene már fogni,hogy minden ember más,mindenkinek más hat, mást kell csinálnia hogy jól legyen stb.

Akkor ennyi erővel se magas vérnyomásra,se szívpanaszra ne szedjünk semmit mert jaj a sok gyógyszer,mindnek van mellékhatása.

Ne fáradj a válasszal hülyeséget nem olvasok.

2020. júl. 27. 09:39
 10/10 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, amúgy köszi hogy jóé lepontoztatok 0-ra, miközben tökéletesen a kérdésre válaszoltam. "Milyen tapasztalatok vannak"-hát, nekem pontosan ilyenek. Hogy lehet egyáltalán lepontozni egy tapasztalatot? Az megtörtént, azon nincs mit megcáfolni. Ráadásul az alvásparalízises dolog valóban nagyon komoly probléma tud lenni, mint mellékhatás. Ha lepontoztok, legalább legyen annyi tökötök hogy írtok mellé valami indoklást, valami cáfolatot... Bár mint mondtam, egy TAPASZTALATOT úgysem lehet megcáfolni. Elméleteket lehet maximum cáfolni.
2020. júl. 30. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!