Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A depresszió segítség nélkül...

A depresszió segítség nélkül véget ér majd valamikor?

Figyelt kérdés
Azt hiszem, hogy így egy évnyi szenvedés után ejutottam oda, hogy legalább enyhe depresszióm van. A kérdésem az lenne, hogy ha megpróbálok nem foglalkozni vele, akkor majd elmúlik magától?

2020. júl. 23. 23:31
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
nem sajnos
2020. júl. 23. 23:39
 2/10 anonim válasza:
64%
Szinte biztos, hogy nem olyan, mint a megfazas. Ilyesmivel foglalkozni kell. Próbálj emberek között lenni, beszélgetni, kikapcsolódási..
2020. júl. 23. 23:41
 3/10 anonim ***** válasza:
79%
Ha teszel ellene, igen. De segítséggel többre mész szerintem.
2020. júl. 23. 23:41
 4/10 anonim ***** válasza:
59%
Lesz egy pillanat amikor garantáltan meszűnik.
2020. júl. 23. 23:42
 5/10 anonim ***** válasza:
75%

hogy csinálod, hogy nem foglalkozol vele?

mert oké, én is érzem azt, hogy valamikor "elnyomódik" bennem, de már ezt az elnyomást sem én kontrollálom, hanem mintha az érzelmeim átvették volna az uralmat. mondjuk ez nem depresszió, hanem borderline, de itt is vannak depressziós tünetek. de nekem ezután mindig felszínre tör. vagy jön a szorongás. szóval én nem hiszem, hogy ezt el lehetne nyomni következmények nélkül.

antidepresszánst próbáltál vagy nem szeretnél?

2020. júl. 23. 23:43
 6/10 anonim ***** válasza:
68%
Csak azt mondd meg, hogy mért nem mész pszichológushoz? Ha ez már egy éve nyomaszt, akkor bőven ideje tenni ellene valamit! Nem kell gyógyszer, pszichoterápia kell és kapcsolatok.
2020. júl. 24. 00:00
 7/10 anonim ***** válasza:
2%
Tudod, mitol mulna el? Ne kivand. Haboru, nehezsegek, megprobaltatasok. Amugy szinte jo dolgoktol nem jellemzo. Ha nincs lorugas az eletedben, vagy oriasi valtozasok, keress segiseget. Atmenetileg a gyogyszer is csodat tesz. Amint valakit kilenditett, fokozatosan el szoktak hagyatni.
2020. júl. 24. 00:36
 8/10 anonim ***** válasza:
39%
Nem, de segítséggel sem!
2020. júl. 24. 02:12
 9/10 anonim ***** válasza:

A depresszió szakaszosan jeletkezik. Így mindig elmúlik egy idő után, majd egy adott helyzet miatt újból előjön.

Legalábbis akkor, ha nincs megfelelően kezelve.

2020. júl. 24. 11:58
 10/10 anonim ***** válasza:
51%
Sokan a depressziót valami hihetetlen negatív dolognak tartják, miközben ez nem azt jelenti hogy az ember örökké bánatos, az egész egy ciklikusan működő hangulatingadozás. Hullámokban jön a rossz közérzet, majd a jó. Csak sok ember annyira belelovalja magát a bánatba, és önsajnálatba, hogy a hullámhegyeket már észre sem hajlandó venni, csak a hullámvölgyeket. Az élet egy körforgás, a keletiek erre már régen rájöttek, ők fejben évezredekkel előttünk járnak. A jó dolgokat a rosszak váltják. E két elem nem létezik egymás nélkül, mert mindig a valamihez képest vagyunk szomorúak, és vidámak is. Ezért égnek ki azok az emberek, akiknek mindenük megvan, mert hiányzik az életükből a hullámvölgy, így maguknak generálják fejben, mert az örök boldogság egyszerűen tarthatatlan az agynak, és nem létezik. Ugyan így, örök boldogtalanság sincs. A hányattatott sorsú emberek a leghalványabb szikrában is képesek megtalálni a fényt. Aki fent van, az fél mert az útja onnantól csak lefelé vezet. Aki lent van, viszont bízhat benne hogy innen már csak feljebb juthat. Jin, és Jang. Persze, az európai gondolatiságnak lehet hogy még évezredek kellenek, hogy megtalálják a lelki békességet. Addig meg mindenki erről a "depresszió" elnevezésű fogalommal babrál fejben...
2020. júl. 24. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!