Kötelességem elmondani az üzem orvosnak hogy gyógyszert szedek?
Ha nem mondod el, az indokolja az azonnali hatályú felmondást!
Ezek olyan szerek, amik szedéséröl feltétlen tájékoztatni kell az orvost, mert egyes munkaköröket igy nem láthatsz el.
HA emiatt nem dolgozhatsz az adott helyen, akkor az eltitkolással másokat is veszélyeztetsz!
Nem vagy köteles csak ha olyan munkát végzel ami veszélyes. Pl gépeket kezelsz és olyan gyógyszert szedsz ami a "gépek kezeléset befolyásolhatja."
Nem tudom mit takar hogy egyeszségügyben dolgozol. De mondjuk egy olyan antidepivel lehet nem műtenék ami halucinációkat okozhat. Nyilván ha pl egy röntgen gépet kezelsz vagy betegszállító vagy akkor teljesen mindegy. Nekem nincs másokat veszelyeztető munkaköröm így én biztos nem mondanám el. A kollégáim sem teszik akik szednek. Még a betegségeimet sem mert pl ha ki akarnak rúgni valakit akkor van példa rá, hogy megpiszkalják az orvosi papírokat hátha fogni lehet valamire.De én ezzel senkinek nem ártok. Nem sodrom veszelybe senki életet egészségét. Neked kell tudni a bogyók mennyire befolyásolják a munkádat. Kívülről nem lehet megítélni.
Ha elhallgatsz valamit, és abból neked vagy másnak egészségkárosodása lesz, akkor téged fognak elővenni, akár börtönbe is kerülhetsz. Pl. darukezelő vagy, nyugtatót szedsz, és a gyógyszer mellékhatásai miatt ráejtesz valakire egy 500 kilós betondarabot, akkor nem gondatlan emberölésért vesznek elő, hanem szándékosért, mert szándékosan hallgattál el valamit, és ebből lett a baj.
Ha aláírod a kartont, ahol az van, hogy nem szedsz semmit, az közokirathamisítás.
A legtöbb munkakörben nem akadály, ha valaki antidepresszánst szed. Ahol meg akadány, annak oka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!