176cm 49kg vagyok. Hogyan fogadjam el önmagam, ha nem látom reálisan magam?
Anorexiás voltam vagy vagyok, nem tudom. 42 kilórol kezdtem a gyógyulást, de úgy érzem, kezdek visszaesni.
Kövérnek látom magam, a hasam. Napi max. 1600 kcalt eszem, heti 4× van súlyzós edzésem és minden nap 8 km-t sétálok,ennek ellenére kövérnek látom magam.
Mások mondják, hogy egyre jobban nézek ki (mindezt jóindulattalal.), alakulok stb, de nekem ez olyan, mintha a bennem lévő kést még megforgatnák bennem. Igaz, az edzések miatt jött fel egy kis izomféleség, de még mindig nagynak látom a hasam. Zsírosnak és hájasnak. A kajálások után szarul érzem magam, bűntudatom van. Rossz érzés, hogy "van bennem valami". Tudom, ennek nem így kellene lennie, de egyre szarabbul érzem magam a bőrömben. Már mindenkinél jártam, pszichológustól kezdve mindenféle vuduzó természetgyógyásznál, mégsem segített. Nem tudom, mit csináljak ezzel a szar testképemmel. Tényleg nagynak látom magam. Van hobbim, amiket élvezek, de evés után gyengének tartom magam.
Hogyan tudnám helyrerakni a fejem? Tudtok jó könyveket online, esetleg vmi személyes jotanács?
Kérlek, normálisan válaszoljatok, ez komoly probléma és rosszul érzem magam miatta!<3
16L
Minek pocsékoltad az idődet és a pénzeteket vuduzó természetgyógyásznál? Ki a franc vitt oda?
Nem pszichológusNÁL kell járni, hanem pszichológusHOZ! Ég és föld a különbség! Csak nem gondolod, hogy elmész kétszer, és kivarázsolja belőled a betegséget? Keressetek egy hozzáértő szakembert, klinikai szakpszichológust vagy gyermekpszichiátert, lehetőleg olyat, akit valaki ajánl, és mindenképp legyen szimpatikus, akihez szívesen mész. Az okok mélyére kell jutni, és az nem megy 5 perc alatt! De nagy valószínűséggel az anyukádban keresendő. Ez egy komoly betegség, amit rendesen ki kell kezelni, nem öngyógyításban reménykedni! Mért kéne neked a saját fejedet helyretenni, miközben más évekig tanulja ennek a tudományát?
Az anorexiaban az agyad hazudik neked. Tud hazudozni panikbetegeknek es szorongoknak, feloseknek is, de testkepzavarban ezerrel lodit. Muszaj lenne logikaval kijatszanod, mert siman kepes arra, hogy a testkepzavaroddal kronikus betegseget hozzon a nyakadra, orokre tonkre tegye az anyagcseredet, vagy megoljon. Szoval ki kellene jatszanod a sajat agyadat, aki atver.
Ebben jo otlet a logika, amit elso mondott. Jo otlet annak tudatositasa, hogy valamennyi zsir mindig lesz rajtad, merthogy a test jobban szeret izmokat bontani fogyasban. Konnyebben boldogul ezzel, mint a zsirral. Ugyanakkor, ha nincs eleg izom, mivel kaja helyett megette, akkor nincs, ami bontsa a zsirt. Merthogy az izomzat egeti a kaloriakat ezerrel. Ha feleteted a testeddel, akkor mi fogja egetni? Hm? Izmok nelkul kesobb egy kis tulzassal harom szem zoldborsotol is hizni fogsz.
Harmadreszt, az anorexia tud szenvedely lenni, mint a szenvedelybetegsegek. Ezt a megszallott energiat atraknam a testem elvesztese helyett annak formalasaba, azaz izmok epitesebe. Hogy eltunjon rolam minden zsir. Idealis testepito lehetnel pl, mert neked konnyen megy a szenhidratok mellozese. Forditsd az anorexiat a sajat hasznodra!
Negyedszer: fotok. Egy csontvaz nem szexi.
Otodszor: a kaja es a tested kapcsolata. Sokan kizarolag ures gyomorral tudjak elviselni magukat, es a jozan esz ellenere sem megy ez maskent. Aki ebbol meggyogyult, ok konnyu etelekkel, ami kb fel orat tanyazik a gyomrodban, megbeszelik magukkal, hogy fel orat kell csak kibirni. Naponta haromszor felet. Ez egy kis gyumolcsot jelent. Ha kibirod napi 3X1 orat, hogy kaja van a gyomrodban, mert eltereled a figyelmed, akkor mehet egy lagyabb tojasrantotta. Es igy tovabb.
Hatodszor: van, aki belehal. Iszonyu sovany lesz, elnyeri almai alakjat, de ezt mar senki, senki sem fogja ertekelni. Biztos megeri...
Mindenképpen keress egy jó pszichológust. Meg kell értened, hogy nemhogy átlagos, hanem bőven átlag alatti a súlyod a magasságodhoz képest, ami nem egészséges.
A 176 cm-hez nem 70-80-90 kiló vagy, hanem csak 49. Még a 60 is bombajól állna rajtad.
Én 175 cm-hez vagyok 52 kg, és csontos, sovány vagyok. Nem szép.
Leírás alapján jó vagy.
Volt egy anorexiás barátnőm. Csak a fejében kellett rendet tenni és képbe jött.
júl. 10. 00:46
Nagyon jól összeraktad. Gratulálok szép írás !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!