Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet segíteni egy...

Hogyan lehet segíteni egy kényszerbeteg gyereken?

Figyelt kérdés

Gyerekem,egyéb problémák mellett kényszerbetegséggel küzd. Mit tegyek? Próbáljam leszoktatni? Hagyjam rá?

Neki is rossz,de nem tud tenni ellene,és nem szeretném,ha piszkálásnak venné,ha szólok,de magára hagyni sem tudnám a problémájával.

Van ötletetek?

2010. aug. 2. 07:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Én súlyos kényszerbeteg vagyok, sajnos nem lehet gyógyítani gyógyszer nélkül, nekem a fevarin használt és mindenképpen terápia!!! nagyon beteg lesz felnőtt korára, ha szemet hunytok felette, én 1 hónapig voltam kórházban. ez nem játék
2010. aug. 11. 08:49
 12/24 A kérdező kommentje:

Sajnálom,hogy te is ezzel küzdesz!

Ő is szed gyógyszert,Zoloft-ot.Más problémákon segít,de a kényszerek változatlanul megvannak.

Nagyon szeretnék neki segíteni,járunk pszichiátriára,pszichológushoz,lovasterápiára(imádja a lovakat). Neked javult a helyzet? Mióta tart?

2010. aug. 11. 13:17
 13/24 anonim ***** válasza:

Az előző sajnos nem ért a témához.

Először is... A Zoloftnak elvileg a kényszerbetegségre is kellene hatni. Másodszor, 18 év alatt nem szabad alkalmazni, csak kényszerbetegségre, de normális orvos akkor is inkább máshogy próbálkozik. De ő nem arra szedi, és nem is használ rá. Nem a kisujjamból szopom ezt ki, hanem benne van a betegtájékoztatóban.

"A Zoloft nem alkalmazható gyermekek és 18 év alatti serdülők kezelésére, kivéve a kényszerbetegségben szenvedő betegeknél."

Különben nem is tudom, hogy hogy kerülhet szóba egy 12 éves GYEREKNÉL (mert az még nem is igazán kamasz, inkább gyerek), hogy antidepresszánst szedjen. Tönkre fogja tenni, hidd el. Az ő elméje most fejlődik, még semmi sem biztos, még a személyiségében is csak a fő személyiségjegyek alakultak ki, minden később fog. Olyan 18-20 éves korukban változnak az emberek, akkor eltűnhetnek/előjöhetnek a mentális betegségek. Tehát teljesen felesleges ilyen gyógyszereket szedetni vele, ráadásul beleszól az agya, elméje fejlődésébe. Kb olyan, mintha drogozna. Roncs lesz belőle.

A másik az az, hogy igenis lehet gyógyítani a kényszerbetegséget gyógyszer nélkül, főleg, ha a kényszercselekvéseken van a hangsúly.

2010. aug. 12. 12:35
 14/24 A kérdező kommentje:

Én is olvastam a gyógyszer tájékoztatóját,nem egyszer.

Nagyon gyógyszerellenes vagyok,de többször átbeszéltük a pszichiáterrel,kell e neki a gyógyszer.

A kényszerek csak a sokadik problémát jelentik.

És nagyon remélem,nem kell sokáig szednie,elkezdett egyéb területeken javulni a helyzet,talán a kényszercselekvések,gondolatok is csökkennek.

Még csak 6 hete szedi a zoloftot.

2010. aug. 13. 06:18
 15/24 anonim ***** válasza:
Milyen problémái vannak a kényszereken kívül?
2010. aug. 14. 18:41
 16/24 A kérdező kommentje:

Hogy milyen problémái vannak?

Szorongás,de nagyon.Szinte mindig,mindenhol,mindentől.

Iszonyú rugalmatlan,annyira,hogy felmerült az autizmus gyanúja is,de szerencsére nem az.Egyáltalán nem tudja kezelni az új helyzeteket,többnyire dühroham,vagy totális bezárkózás a vége.

Az itthoni dühkitörések szerencsére múlóban vannak,mióta szedi a gyógyszert. Korábban naponta többször előfordult,és legtöbbször az öccsei ellen irányult.

A fő probléma pedig az elektív mutizmus.

Ami a gyógyszer mellett egy hajszálnyit már javul,de rettentő nehéz neki.

Tudom,hogy nem jó egy gyereknek,ha ilyen bogyókat szed,én sem örülök neki,de eddig csak jót hozott,nem tapasztaltunk semmi rossz mellékhatást.

Ilyen helyzetben kéne okosnak lennem,de nagyon aggódom.

2010. aug. 15. 07:43
 17/24 anonim ***** válasza:
Akkor meg simán becsapjátok magatokat. Szutyok drogost csinálnak belőle azok a "gyógyszerek". Valami mélyen gyökeredző oka van a problémáinak, amit a bogyók SOHA nem fognak megoldani.
2010. aug. 15. 14:07
 18/24 anonim ***** válasza:
agykontrollal is lehet gyógyítani. ha akarod megadok pár netcímet, ahol kérhetsz segítséget.
2010. aug. 16. 10:29
 19/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Ha elküldöd,utánanézek az agykontrolnak,hátha együttműködne a lányom.

Az a legnagyobb gond,hogy még nem jutott el odáig,hogy nagyon változtatni akarjon.

2010. aug. 17. 07:10
 20/24 anonim ***** válasza:

Na ott a probléma, hogy nem akar változtatni! Mert így a pszichológus sem fog tudni segíteni, és az agykontroll sem.

A gyógyszerek meg tönkreteszik...

Valahogy kellene hatnod rá, hogy akarjon változni, mert anélkül tényleg nem sikerülhet sajnos.

2010. aug. 21. 00:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!