Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hipohonder, kényszerbeteg...

Hipohonder, kényszerbeteg vagy csak szimplan nem komplett vagyok?

Figyelt kérdés
Úgy érzem egészséges vagyok. Viszont sokat olvasgatok neten orvosi témában is. Képes vagyok egy-egy betegségről "kismillió" oldalt,cikket,képet,esettanulmányt megnézni.Sokszor lesznek utána félelmeim,hogy "úristen, tuti nekem is ilyenem lesz és ez szörnyű és nem tudnék így élni".Legutóbb a gégerák okozott pár kellemetlen órát.Egészen addig a nyakamat tapogattam, meg a gégemet,hogy minden jó helyen van e, míg el nem olvastam,hogy leginkább az alkohol és dohányzás együttesének következménye. sokszor attól is rettegek- ez állandó érzés, ami időről időre előjön- hogy kitörik a fogam, csak úgy. Meg hogy megsérül a szemem. Ez már mentális betegség lehet, vagy túl aggodalmaskodo vagyok?
2010. jan. 16. 11:34
 1/3 anonim ***** válasza:

A hipochonder a legjobb, abba minden belefér :)

Viccen kívül pedig, amíg nem érzed egyik betegség TÜNETÉT sem, addig nincs gond. Az érdeklődéssel nincs baj és mivel elég gyakran szembesülsz a témával az is normális, hogy gyakrabban eszedbe jut, hogy reméled, nem lesz ilyen vagy olyan betegséged. Anno, amikor eü-s képzésre jártam, és rengeteget tanultam kórtanra, a végén én is éreztem hasonló dolgokat, de vizsga után elmúlt. :) Amikor grafológiát tanultam azon belül a betegségjegyekkel foglalkoztunk, hát mit ne mondjak, az én írásom, olyan volt, mint ama bizonyos állatorvosi ló, minden baja volt, épp csak lovagolni nem lehetett rajta :)

Az érdeklődési irány tudatosan is irányítható, bár kell hozzá eltökéltség és akarat erő. Ha úgy érzed, hogy az orvosi témák nincsenek túl jó hatással rád, vagy kezdj bele valami más hobbiba, amit kivesézhetsz, vagy fordulj a téma gyógyítás oldalára, például (mivel nyilván nem akarsz orvos lenni) tanulmányozhatnád a gyógynövényeket, azok áldásos hatását, hogy hol lehet gyűjteni őket, stb. Így nem annyira a betegség fog lekötni, mint inkább annak gyógyításának lehetőségei.

2010. jan. 16. 11:44
 2/3 anonim ***** válasza:
Engem az elmebetegségek érdekelnek mostanában. Állítólag orvostanhallgatók is átesnek ilyen hipochondrián.
2010. jan. 17. 22:52
 3/3 anonim válasza:

Vannak ilyen emberek,nem vagy kényszerbeteg,csak enyhén hipohonder vagy,vagy valami ilyesmi.

Ha ez nagyon-nagyon súlyossá vállik,vagy ha ehez hasonló ellenőrzési-tüneteid lesznek,akkor menj el pszihiáterhez!!

L/2 éve kényszerbeteg/17lesz idén

2010. febr. 2. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!