Hipohonder, kényszerbeteg vagy csak szimplan nem komplett vagyok?
A hipochonder a legjobb, abba minden belefér :)
Viccen kívül pedig, amíg nem érzed egyik betegség TÜNETÉT sem, addig nincs gond. Az érdeklődéssel nincs baj és mivel elég gyakran szembesülsz a témával az is normális, hogy gyakrabban eszedbe jut, hogy reméled, nem lesz ilyen vagy olyan betegséged. Anno, amikor eü-s képzésre jártam, és rengeteget tanultam kórtanra, a végén én is éreztem hasonló dolgokat, de vizsga után elmúlt. :) Amikor grafológiát tanultam azon belül a betegségjegyekkel foglalkoztunk, hát mit ne mondjak, az én írásom, olyan volt, mint ama bizonyos állatorvosi ló, minden baja volt, épp csak lovagolni nem lehetett rajta :)
Az érdeklődési irány tudatosan is irányítható, bár kell hozzá eltökéltség és akarat erő. Ha úgy érzed, hogy az orvosi témák nincsenek túl jó hatással rád, vagy kezdj bele valami más hobbiba, amit kivesézhetsz, vagy fordulj a téma gyógyítás oldalára, például (mivel nyilván nem akarsz orvos lenni) tanulmányozhatnád a gyógynövényeket, azok áldásos hatását, hogy hol lehet gyűjteni őket, stb. Így nem annyira a betegség fog lekötni, mint inkább annak gyógyításának lehetőségei.
Vannak ilyen emberek,nem vagy kényszerbeteg,csak enyhén hipohonder vagy,vagy valami ilyesmi.
Ha ez nagyon-nagyon súlyossá vállik,vagy ha ehez hasonló ellenőrzési-tüneteid lesznek,akkor menj el pszihiáterhez!!
L/2 éve kényszerbeteg/17lesz idén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!