Igaza van az orvosnak, hogy gyógyszernek nincsen gond,
hanem a gondolkodásommal van a gond?
Figyelt kérdés
Nem rég jöttem haza az orvostól. Elmondtam személyes tapasztalatomat, elmúlt pár hónap gyógyszer szedése alatt. Azt mondtam: csak annyi változott az állapotom, nincsen pánikrohamom, tudok aludni, félig meddig eltűnt zavaros furcsa gondolkodásom és ennyi. Problémás betegségből, most sem tudok teljesen kigyógyulni. Mondtam: szerintem azért nem tudok kigyógyulni belőle, mert a gyógyszer nem jó. Erre azt válaszolta az orvos, hogy gyógyszerrel semmi gond nincsen. Hanem a negatív gondolkodásommal van a gond, azért nem tudok kigyógyulni a betegségből. Tovább mondta: inkább vár még, majd következő alkalommal nem javult az állapotom, akkor lehet gyógyszer váltás. Innen jön kérdés: igaza van az orvosnak, nem gyógyszerrel van a gond. Hanem negatív gondolkodásommal kéne változtatni, akkor nem lenne semmi bajom? Ha igaza van orvosnak, akkor hogy tudnék a gondolkodásomat megváltoztatni? Frontin meg antidepresszáns meg antipszichotikum gyógyszert szedek.
Igaza van az orvosnak, a gyógyszer működik, te magad írod mi mindenen változtatott. A gondolkodásod megváltoztatásán a pszichoterápia tud segíteni.
2020. jún. 30. 11:19
3/6 anonim válasza:
Amúgy annyira szeretem ezt a "tul negatív vagy dumát". Én is gyakran megkapom. Mint ha én befolyásolnám. Depressziós vagyok, a negatív gondolatok jönnek, nem én akarom szarul érezni magam. Az orvosod épp úgy nem érti ezt, mint a többi egészséges ember...
2020. jún. 30. 11:28
4/6 anonim válasza:
3-as...ebben igazad van, de lehet tenni ellene. Bár nem depressziós, hanem generalizált szorongásos vagyok/voltam, tele negatív gondolattal, és tudtam változni, de kellett a szakember segítsége. Ha valaki tudja magáról,, hogy ilyen kérjen segítséget, mert magától nem lesz jobb.
2020. jún. 30. 11:33
5/6 anonim válasza:
Az orvos csak egy ember, aki gyógyszert ír fel,
melyről csak nagyon keveset tud,
olyan betegség kezelésére, melyről még kevesebbet tud,
olyan embereknek, akikről semmit sem tud.
2020. jún. 30. 11:46
6/6 anonim válasza:
Nézd, sajnos azon orvosok többsége, akinek van lehetősége felírni antidepresszánst, inkább felírja és a valós problémát meg hagyja a fenébe. Te viszont úgy tűnik, kifogtál egy olyan ritka embert, aki nem ezt csinálja, hanem megpróbál téged a működő megoldások felé vinni. Ez baj?
A gyógyszerek csak elnyomják a tünetet, amikor azt meg is lehetne gyógyítani. De nem a gyógyszerekkel, mert igaza van az orvosnak, a probléma a fejünkben van és azt nem lehet gyógyszerekkel kezelni. Azt pszichoterápiával, pszichológussal lehet kezelni. A pszichoterápia, önismereti munka gyógyszerek nélkül is képes véget vetni a pániknak, szorongásnak. Pár év elkötelezett önismereti munka és teljesen búcsút inthetsz ezeknek és még egy csomó más nehézségnek is az életedben, amikre azt hitted, örökké együtt kell élned velük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!