Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mást is durván idegesítenek...

Mást is durván idegesítenek bizonyos hangok?

Figyelt kérdés

Én pl simán elviselem azt a bizonyos kréta hangot a táblán, a tányér karcolgatást, de a dúdolás, a gyerekhangok, és a digitális eszközök csipogása/csörgése/pittyegése konkrétan összerántja a testem és legszívesebben megütném a kiváltó okot. A telefonomat mindig lenémítom, ha pedig látom, hogy kisgyerekkel szállnak fel a buszra, inkább várok egy másikat. Finoman szólva sz.r így élni.

Tudok ezzel valamit kezdeni? Ha jól tudom, ezt nevezik mizofóniának (?) Létezik rá valami "gyógymód" vagy ez ilyen életen át tartó szenvedés?:D

2020. jún. 28. 16:19
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Teljesen érthető, hogy nem bírod elviselni a gyerekszirénázást.
2020. jún. 28. 16:44
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Hétköznapi first world problem, szokás szerint goglival öndiagnosztizálva. Vállat vonsz, és élsz tovább.
2020. jún. 28. 16:46
 3/8 A kérdező kommentje:
#2 köszönöm, erre még nem is gondoltam, hogy ne vegyek róla tudomást:)
2020. jún. 28. 16:52
 4/8 anonim ***** válasza:
Huszonpár évesen én is idegroncs voltam a mai formámhoz képest. Amióta rutinszerűen meg se moccan bennem semmire semmi, ha nem akarom, azóta semmi túlreagálás, pedig voltak extrém hülye szituációk és komoly veszteségek.
2020. jún. 28. 17:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Engem a mélynyomó hangja csesz fel, ami dübörög az agyamban. A többi zenét nem lehet hallani, de a mélynyomó a halottat is felébreszti.

Idegesít, ha valaki a konyhakövön huzigálja a széket és csikorog össze-vissza.

A hisztis gyerekvisítás, vagy a krétacsikorgás nekem is a "kedvencem". Ezen túlmenően imádom még, amikor az ablakunk alatt a crossmotorokat túráztatják, oda-vissza élvezkednek az úttesten.

2020. jún. 28. 18:40
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én például a porszívó, a turmixgep, a fűnyíró, vagy bármilyen kattogas hangjától kapok azonnal dührohamot, ha epp aludni akarok, akkor bármilyen hangtól egy másodperc alatt azonnal kikészülök. Ha valaki fúr a szomszédban, vagy füvet nyír, azonnal füldugó, de volt, hogy meg be is kellett fognom a fülem, különben beleőrültem volna. Elég hosszú ideje füldugó nélkül mar meg sem próbálnék elaludni. Ha elmegyek egy építkezés mellett, vagy bármilyen borzasztó hangú jármű elmegy mellettem azután, volt mar, hogy sikitottam a fájdalomtól. A kreta hangjától a táblán pedig úgy érzem a fülem is fel tudna robbanni... ahogy telik az idő, nálam ez egyre rosszabb lesz sajnos, en csak úgy tudok védekezni, hogy kerülöm ezeket a zajokat.
2020. jún. 28. 21:33
 7/8 anonim ***** válasza:
rádiótól krákogástól
2020. jún. 29. 04:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Tudtommal minden terápiás módszer figyelemelterelési technikára épül, elég melós lehet ezeket rutinná építeni, de elég melós lehet folyton küszködni is, így megéri kipróbálni.

Ismertem ilyet, ő úgy volt vele, hogy majd a világ lesz szíves lábujjhegyen lopakodni miatta, nem tűnt sikeres stratégiának. :)

2020. júl. 1. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!