Miért idegesítenek bizonyos hangok?
Az egyik legidegesítőbb hang számomra talán az anyám hangja. Egyszerűen ideges leszek attól, hogy beszél, ahogy állandóan azzal az irritáló, rikácsoló fejhanggal duruzsol. Amikor ideges valamiért, úgy beszél, mintha sírna közben.
Annyira zavar a hangja, hogy pár percnél tovább képtelen vagyok hallgatni és muszáj elvonulnom a közeléből, mert már remegek az idegtől.
De nagyon idegesítenek a kisgyerekek sírásai, sikoltozása is. Ez az oka annak is, hogy nem akarok gyereket, mert félek, hogy egyszer megunnám a bőgését és földhöz vágnám.
De úgy általánosságban is zavar a hangos beszéd, az iskolában gyűlöltem a szüneteket, mert az osztálytársaim olyan hangosan pofáztak, meg próbálták egymást túlkiabálni, hogy a saját gondolataimat se hallottam szinte. A hangos tárgyakkal nincs bajom, simán porszívózhatnak, vagy akár hajat is száríthatnak mellettem, egyáltalán nem zavar, csak a hangos beszéd az, amitől falra mászok. (Meg az anyám beszédhangja)
Miért vagyok ezekre ilyen érzékeny?
Misophonia.
Vagy anyukád borzalmas anya volt és gyakran kiabált/veszekedett veled mikor kicsi voltál (és sírtál). Ezért is utálod anyukád és a gyerekek hangját
2. válaszoló, ebben lehet valami :O Tényleg elég sokat ordibált velem az anyám kiskoromban.
Köszönöm a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!