Szerintetek hogy tudnék kigyógyulni ebből?
Szóval több éve alvászavarral küzdök. Kiskoromban is erzekeny voltam. Mindig sírós lány voltam. Étkezési zavarom is volt/van. Egy év alatt felhíztam 10 kilogrammot. Kevés barátom van, nagyon kevés. Sok tesóm van, de attól még hogy sokan vannak egyikőjükkel sem merek beszélni a problénáimról, mert attól tartok hogy nem kíváncsiak rá. Mostanában nem szedem az altatómat, nem tudom, hogy miért. Általában hajnali 3-ig fent vagyok.
Régen sokat sportoltam, de már lassan egy éve semmi kedvem hozzá, pedig több évig űztem. Anyukám azt mondja, hogy sportoljak többet mert eléggé meghíztam, és hogy azért nem tudok aludni, mert hogy nem vagyok fáradt. Pedig én mindig fáradtnak érzem magam, és rosszul esik az is, hogy minden nap utalásokat tesz az alakomra. 2 éve anorexiás voltam, és tegnap néztünk régi képeket, és megkérdezte, hogy miért nem akarok olyan vékony lenni mint régen. Kicsit szarul esett. Sok tesóm van, és elég kevés figyelem irányul rám, eléggé feleslegnek érzem magam. Fél éve pánikrohamaim voltak, de anyám azt is elintézte nyugtatóval, már alig vannak rohamaim mert szedem a nyugtatót, de továbbra is nagyon rosszul érzem magam. Dühkitöréseim is vannak, eltörtem pár cuccomat is. A hangulatingadozásaim...hát ha valamihez kedvem van, és egy perc múlva már nincs kedvem hozzá (pl. kártyázni, röpizni) akkor a tesóim mindig leszídnak, hogy elrontom a hangulatot. Sokat szoktam sírni, minden nap, főleg a zuhany alatt mert ott nem látja senki. Visszatérve a sportoláshoz; nem merek elmenni futni, mert félek, hogy találkozok egy régi ismerőssel, és nem akarom hogy meglásson ilyen elhízottan. Itthon szoktam néha jógázni, erősíteni. Tudom vírus van, de a vírus előtt sem mertem elmenni sehova, mert konkrétan félek az emberektől. Mármint félek hogy gáznak tartanak vagy valami. Szexuális téren szerintem egészséges vagyok, mert van vágyam is, és van egy fiú aki eléggé tetszik, de nem akarok kezdeményezni, mert nem akarom, hogy egy idegronccsal járjon.
Nagyon sokat sírok, és a szívemnél is gyakran fáj. Az étkezésre mostanában odafigyelek, de amint befejeztem az ételt hányingerem lesz. Utálom az alakom, és nagyon rondának tartom magam, sokak szernit szép vagyok, de én nem hiszem el, mert csak vigasztalásból mondják. Kicsi is vagyok, és a hugom úgy viselkedik mintha a nővérem lenne, mindig olyan lekezelő, és hülyének tart. Ilyenek az osztálytársaim is, és az edzőm is. Eddig mindig kitűnő voltam iskolában, volt ilyen megfelelési kényszer. De ebben a tanévben konkrétan semmit nem csináltam, több tantárgyból majdnem megbuktam. A tanárok közül egy kérdezte hogy mi a baj, egyetlen egy, de nem mondtam el neki, mert még pontosan én sem tudom. Van probléma, de elég sok, és összevagyok zavarodva.
Sokat fajnak a csontjaim is, a vegtagjaim, es a hatam, szoval konkretan mindenhol. Szóval a tanárok csak szidtak hogy miert nem tanulok ahogy szoktam, a szuleim is mergesek. Hol van a regi xy? Mindig ezt kerdezik. Sok hobbim van, probalom elterelni a figyelmemet. Anyum nem nagyon szokott megdicserni semmiben. Sokat dicsert amikor vekonyabb voltam. (Szerintem) Az egyik hugom most szepen lefogyott, es anyam folyton ot dicsergeti. Ram meg dubosek, es tele van velem a hocipojuk. Azt erzem, hogy a tanaraim, es a szuleim is csalodtak bennem. En meg csak szegyenerzetet erzek. Szegyenlem magam.
Belenezek a tukorbe reggelente, es szinte elsirom magam.
A nenikent elegge hipohonder, es nem akarok olyan lenni mint o, ezert nem beszelek senkinek a panaszaimrol. Nem is nagyon merek beszelni, naplot irok, es az jol eldugom a szobamban.
Neha arra is gondolok, hogy veget vetek ennek az egesznek, erti aki erti, de azt sem merem. Elegge batortalan vagyok, es zarkozott. Szoval persze mar egy eve van ez a helyzet, kezd mostmar elfajulni, de eddig nem az hogy nem vettem eszre, hane nem foglalkoztam vele, nem akartam vele foglalkozni, el akartam fedni. Szoval, roviden ennyi. Azert gyakorira irtam, mert itt nem latja senki a nevem, es nem nagyon tudom, hogy kihez forduljak. A szuleimhez nem lehet, probaltam, de lehetetlen. A pszihológus meg olyan fura, azert fizetsz, mert meghallgatnak? Voltam már pszihologusnal amikor anorexias voltam, de nem nagyom csinalt semmit. Szoval, ha valaki volt ilyen helyzetben, kerlek adjon valami tanacsot, mert kezdek elfaradni.
too long, didn't read.
De lehet hogy rossz pszichológusnál voltál, mindenkinek más válik be, próbálkozz.
Ha alvászavarral küzdesz ajánlom a lucid dreaming témakört, illetve mindfulnesst.
Ha szeretnéd én szívesen beszélgetek veled, meg akár bele is mélyedhetünk a témákba, csak most így random végigolvasni kicsit fáradt vagyok, ha van kedved írj egy privátot és akkor rászánom magam még a végigolvasásra is.
23/F
Szóval a lényeg, amire céloz a kérdés, hogy "sok tesóm van, kevés figyelem irányul rám".
Kamukérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!