Pszichiáterhez kell menjek a pszichológusom tanácsára a depresszióm miatt. Mennyi idő alatt enyhülhetnek a tünetek gyógyszeres kezelés hatására?
A tavaly nyáron nagyon rossz állapotban voltam. Kértem időpontot a pszichológustól aki súlyos depressziót állapított meg. Januárig jártam hozzá, kezdtem jobban lenni, aztán volt még pár találkozó majd jött a karantén. Volt egy kis javulás, kezdtem jobban érezni magamat majd egyre rosszabb lett. Sajnos még nem rendel, javasolta hogy menjek pszichiáterhez. Nem is tiltakoztam mert olyan súlyos a helyzetem, annyira erős a szorongás és a kilátástalanság érzése, hogy csak az a fontos számomra, hogy jobban legyek. Már ott vagyok, hogy nem merek olyan boltba bemenni ahol még nem voltam.
A gyógyszerek hatására mennyi idő múlva lehetek jobban? Mire számíthatok?
Az első válaszoló a nyugtatókról ír, nem az antidepresszánsokról.
Minimum két hét, mire hatnak (pl. az escitalopram), és függőség sem alakul ki. Valóban felerősítheti a tüneteket egy időre, de utána sokkal jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!