Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vannak itt pszichológusok?...

Vannak itt pszichológusok? Nagy segítség lenne nekem.:)

Figyelt kérdés

Orrspray függő vagyok már kb 3-4 éve eleinte nap 2-3x most nap 8-9x fújok. Mindig bedugul az orrom ha eszembe jut hogy, nincs nálam az orrspraym. Ezzel érdemes pszichológushoz menni vagy nem vennének komolyan ezzel a problémával?

Emellett szeretnék egy olyan emberrel beszélni aki megért, komolyan vesz és figyel rám.

Rosszindulatú kommenteket légyszi hanyagoljuk. :)

2020. jún. 6. 09:19
 1/4 anonim ***** válasza:
85%
Ugyan pszichológus nem vagyok, stabil orrsprayfüggő voltam egészen egy évig. Saját elhatározásból tudtam leszokni, nem segített senki. Ha kérdésed van, írj nyugodtan.
2020. jún. 6. 09:42
 2/4 anonim ***** válasza:
81%
Pszichológushoz bárkinek, a legtökéletesebb embernek is érdemes elmennie, ez nem függőségfüggő. Pszichológushoz nem az megy, aki "beteg", hanem aki fejleszteni akar egy-két dolgon az életében. Pl. konkrét személyekkel való kapcsolatán, azon hogy ne kerüljön állandóan egy bizonyos szituációba pl. a munkahelyén, hogy ki tudjon állni magáért, hogy ki tudja fejezni magát, hogy jó munkahelyet találjon, hogy feldolgozzon valami kellemetlenséget, hogy leküzdjön egy-két hülye szokást stb. Mindenkinek van több-kevesebb hülyeség, ami bosszantóan jelen van az életében és érdemes lenne megszabadulni tőlük, de a legtöbbtől egyedül nem megy. Szóval a pszichoterápia annak való, aki szeretné teljesen kézbe venni az életét és hajlandó erre energiát áldozni, a pszichológus nem "meggyógyít" valakit, hanem vezeti a klienst a "gyógyító" önismereti felismerések felé.
2020. jún. 6. 10:13
 3/4 anonim ***** válasza:
74%

Fül-orr-gégésznél nem próbálkoztál? Nekem felírtak egy orrsprayt, ami mellett fokozatosan elhagytam az ilyen függőséget okozó Rhinosprayt, Nasivint és társait.

Fordulhatsz pszichológushoz,de szerintem nem igazán erre való, nem tudom mit tudna ebben segíteni.

Ez önuralom. Meg ha már tönkretetted az orrnyálkahártyád a lohasztó spraykkel, akkor fül-orr-gégész szakterület.

2020. jún. 6. 10:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Voltam. Írt fel sós vizes orrsprayt de semmit nem használ inkább csak jobban bedugul az orrom.:(
2020. jún. 6. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!