Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A xanax folyamatos szedésének...

A xanax folyamatos szedésének milyen egészségügyi kockázatai vannak? Miért vannak ennyire ellene?

Figyelt kérdés
Fel eve szedem folyamatosan, először csak alváshoz, sajnos nem volt más választásom, a depresszió, a szorongás es a duhrohamok miatt képtelen voltam aludni, anélkül pedig csak meg rosszabbul lettem volna... Mára már minimum kettőt be kell vennem, ha ingerültebb vagyok, akkor akar hármat, négyet is... próbáltam leállni vele, de úgy döntöttem nem kínzom magam, egyszerűen nem éri meg, hogy ordítok dühroham közben es tepem a saját hajam... pedig egyébként nem is segít olyan sokat, ugyanúgy nagyon ingerült vagyok es szorongok, de így legalább nem kapok sirogorcsot naponta 2x, csak hetente egyszer... aludni mar totálisan képtelen lennek nélküle, egy par hónapja pedig mar nappal is muszáj bevennem.. jelenleg nem tudom elképzelni, hogy valaha is le tudnék állni vele... tényleg ennyire karos? Amikor olvasom a témában, mindenki nagyon ellene van...
2020. jún. 5. 14:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, a hozzászokás, aminek a következménye az egyre nagyobb adagolás... Ördögi kör.
2020. jún. 5. 14:44
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Hosszútávon kialakul az intolerancia, egyre nagyobb és nagyobb adag kell ahhoz, hogy jobban legyél. Nehéz leszokni róla és hosszú évek után beszámoltak memória és egyéb zavarokról. Csak a fizikai tüneteket oldja, magát az okot, amiért szorongsz és ideges vagy nem szünteti.
2020. jún. 5. 14:45
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Pont amiatt,amit írtál. Nagyon addiktív szer, idővel emelni kell az adagot aztán hatá mr a csillagos ég. Majd ha egyszer le akarnád tenni,akkor jön a java.. mert nem lehet csak úgy. Erős függőség esetén a megvonásos tünetek mellett még epilepszia szerű rohamok is jelentkezhetnek. Nem mondom,hogy rossz gyógyszer,de inkább időseknek,ill.csak időszakosan adnám. (Mondjuk egy hétig ha valami nagy trauma éri az embert.) Szorongásra,depresszióra vannak már modernebb gyógyszerek is,amik nem olyan addiktívak és könnyebb letenni. Amellé meg alváshoz próbálj valami természetesebbet. Nekemis volt alvászavaros időszakom,párszor vettem is be gyógyszert de inkább abbahagytam mielőtt rászokok és rátudtam,hogy napi 3 órát alszok. Mikor kilábaltam a mélypontból,aludni is jobban tudtam. Abban meg kérd szakember segítségét,de lehetőleg ne olyanét aki Xanax-al akar tömni hanem aki inkább a pszichoterápiában hisz. Nehéz ez de hosszútávon jobban megéri.
2020. jún. 5. 14:49
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

több éve szedem nagyobb adagban.

addiktív, ha nem szedem be akkor szorongok.

illetve a rövid távú memóriám nem olyan mint kellene sajnos.

de nekem is segített sokat ettől függetlenül.

2020. jún. 5. 15:03
 5/16 A kérdező kommentje:
Egy hét múlva mehetek szakpszichológushoz végre, elmondom majd neki is ezt, eddig magánúton szereztem be, recept nélkül... 3 eve képtelen vagyok aludni, akkor kezdtem el melatonint szedni, sokáig nagyon jól hatott, aztán mar bevehettem ötöt is, ugyanúgy csak forgolódtam akar egy egesz napos munka es hajnali keles után is, ekkor jött a xanax, tényleg nem volt más választásom, a melatonin előtt mar mindent kipróbáltam
2020. jún. 5. 15:08
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

- erős függőséget okoz

- károsítja a májat

- roncsolja az idegrendszert

- hosszútávú szedés után (5-10 év) pedig teljesen leépíti az agyadat

soroljam?

minden drog (beleértve a legális drogokat is, mint a nyugtatók) ártanak

2020. jún. 5. 16:29
 7/16 A kérdező kommentje:
Az en agyam saját magát építi le, mar hosszú évek óta, szerintem az a célja, hogy teljesen elpusztítsa saját magát es engem is. Nagyon jo úton halad. Ennyi ev sokszor extra mely depresszió, szorongás, sirogorcsok, panikrohamok es borzalmas kenyszergondolatok után az en elmemnek a xanax mar csak megváltás.
2020. jún. 5. 18:16
 8/16 anonim válasza:
100%
Nagyon sajnállak, kedves kérdező! Azt nem írtad le, hogy miért vagy ilyen gyakran depressziós, illetőleg szorongós, ideges, sírógörcsös, mert ezt nagyon sok minden okozhatja (magánéleti válság, rossz munkahely, kilátástalanság stb., stb.). Lehet, hogy ezt nem akarod kiteregetni, pedig lehet, hogy fontos momentum. A Xanax és a Frontin kismértékben szerintem nem épít le semmit, az idegesség ártalmasabb és nagy károkat okoz. Természetesen legjobb az lenne, hogy minden szer nélkül egészségesen és nyugodtan élni, de sajnos ez ma egyre nehezebben kivitelezhető ebben a földi életben.
2021. jan. 3. 11:25
 9/16 A kérdező kommentje:
6os akkor egy év múlva meglesz az 5 év...
2023. dec. 26. 20:04
 10/16 anonim ***** válasza:
27%
Jót ír a 8-as, ha leírnád, hogy mi okozza a panaszaidat, jobban tudnánk segíteni.
jan. 16. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!